"Назад у 90-ті": поліція встановлює осіб, причетних до стрілянини в Українці під Києвом (відео)

"Назад у 90-ті": поліція встановлює осіб, причетних до стрілянини в Українці під Києвом (відео)

"Назад у 90-ті": поліція встановлює осіб, причетних до стрілянини в Українці під Києвом (відео)

Фото: Facebook/Українська міська рада

Група невідомих осіб приїхала на автівках з Києва до Українки і влаштувала стрілянину.

Поліція Київської області встановлює осіб, причетних до стрілянини у місті Українка, розташованому неподалік від елітної Конча-Заспи.

Увечері середи, 2 вересня, містяни ніби опинилися у лихих 90-х: група невідомих осіб приїхала на автівках з Києва до міста Українка і влаштувала стрілянину.

Про це йдеться у повідомленні на сайті МВС.

"Про стрілянину на території одного з кафе на спецлінію 102 повідомив небайдужий громадянин. За вказаною адресою одразу прибули група реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група та керівництво Обухівського відділу поліції. Однак, на місці події працівники кав’ярні прибрали речові докази, зокрема зібрали гільзи", - повідомляє МВС.

 

За інформацією Обухівського відділу поліції близько 19.15 в районі між будинком 6 по вул. Соснова та міським пляжем...

Опубліковано Українська міська рада. Офіційний ресурс Середа, 2 вересня 2020 р.

Як повідомляв ТСН.ua, після інциденту до лікарні звернулись троє потерпілих чоловіків з пораненнями. Один з них потім втік.

Особи отримали поранення з травматичної зброї, але надавати пояснення поліцейським вони відмовились.

За цим фактом слідчі поліції за процесуальним керівництвом прокуратури області відкрили два кримінальних провадження за ч.4 ст . 296 (Хуліганство ) та за ст. 396 (приховування злочину) Кримінального кодексу України.

Поліцейські вже провели два невідкладних обшуки щодо отримання відеозаписів з кав’ярні.

Колишній керівник поліції Обухівського району Денис Ярославський зазначив, що раніше так звані розборки відбувалися за межами території, яку обслуговувала поліція Обухівщини.

 

Городок Украинка, рядом с известной Конча-Заспой. Когда я руководил полицией Обуховского района, в куст которого входит Украинка, все разборки, бригады проводили за пределами обслуживаемой мной территории. Жить стало безопасно. Благодарим за это МВД.

Опубліковано Денисом Ярославским Середа, 2 вересня 2020 р.

Ярославський виклав повідомлення вагітної наляканої місцевої жительки і зазначив, що люди не повинні такого переживати.

Очевидці у соцмережах порівнюють учорашній інцидент із розбірками, що відбувалися у 90-х: "Все нове - добре забуте старе! Назад в майбутнє, 90-ті!", "Звичайна історія... ОЗГ сьогодні куди крутіше стоять, ніж у 90-ті", "Не треба порівнювати те, що було, і те, що зараз коїться! Люди стали злими і, знаючи, що не притягнуть до відповідальності за такі "хуліганські" дії", їх вчиняють!". А хтось жарома припускає: "Може, це майбутні депутати зібралися - обговорити осінні вибори?".

"Наразі тривають оперативно-розшукові заходи щодо встановлення та затримання осіб, причетних до стрілянини. Для цього залучені працівники Управління карного розшуку, Управління стратегічних розслідувань, Слідче управління поліції Київщини та бійці полку поліції особливого призначення. Встановлюються свідки та очевидці злочину", - повідомили у поліції.

Нагадаємо, 29 травня сталася перестрілка у Броварах, на вулиці, біля житлових будинків. Було поранено трьох осіб. Причиною розбірок у поліції називають перерозподіл пасажиропотоку – боротьба за перевезення пасажирів до Києва та назад. 

1 червня 20 фігурантам події обрали запобіжний захід. Їх відправили у СІЗО на 60 діб без права внесення застави. Ще 11 зловмисникам обрали запобіжний захід 3 червня. Десятьох стрільців, зокрема, і організатора відправили за ґрати на два місяці.  Одного учасника стрілянини відправили під домашній арешт.

Повʼязані теми:

Наступна публікація