"Навіщо якийсь "смотрящій": нардеп розкритикував законопроєкт "Про столицю"

"Навіщо якийсь "смотрящій": нардеп розкритикував законопроєкт "Про столицю"

Фото: ТСН.ua/Юлія Желонкіна

Палиця вважає, що надання більших повноважень керівнику КМДА є зайвим.

Законопроєкт "Про столицю", який Рада може розглянути до проведення місцевих виборів, - є непотрібним, на думку голови політичної партії "За майбутнє" Ігоря Палиці. Він вважає, що міський голова не потребує "смотрящого", тобто - голови КМДА, який, за проєктом закону, має перебрати частину його повноважень.

Про це нардеп сказав в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу". 

"Я його не сприймаю на слух - закон про столицю. Я вважаю, що в Києві мер має мати такі самі владні повноваження, як у Львові, Одесі чи Харкові. Хтось мені розповідає, що він (закон - ред.) гарний - і мер сам його хоче. Але я вважаю, що префект або губернатор, або керівник КМДА - як би це не назвали, це зайве. Якщо кияни обирають мера, якщо кияни обирають міську раду, довіряють їм, для чого якийсь "смотрящій" від Офісу президента, який буде дивитись за людиною, якому довірились 3 мільйони киян? Я проти цього! Але я не читав останню редакцію закону. Можливо, там написані якісь такі речі, що всі будуть кияни підтримують це", - заявив він. 

Зазначимо, що Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкт № 2143−3 "Про столицю України - місто-герой Київ" в жовтні 2019 року. У липні цьогоріч профільний комітет рекомендував парламенту ухвалити документ у другому читанні. 

Ігор Палиця вважає, що мер столиці повинен мати ті ж владні повноваження, що й мери інших міст

Ігор Палиця вважає, що мер столиці повинен мати ті ж владні повноваження, що й мери інших міст

Повʼязані теми:

Наступна публікація