Навчальний процес у Києві розпочнеться від 1 вересня, але в нових умовах: що треба знати

Навчальний процес у Києві розпочнеться від 1 вересня, але в нових умовах: що треба знати

Фото: unsplash.com

Столична влада підготувала декілька сценаріїв навчання на випадок погіршення ситуації з розповсюдженням коронавірусу.

Столичні школи готуються прийняти учнів від 1 вересня.

Навчальний процес повинен розпочатися, але в нових умовах. Із дотриманням усіх правил.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко. Він додав, що школи готові до цього.

"Разом з тим, ми підготували декілька можливих сценаріїв навчання на випадок погіршення ситуації з розповсюдженням вірусу. Якщо в школах будуть випадки захворювання на коронавірус, освітяни і медики розробили поетапний план, як ці навчальні заклади працюватимуть у таких умовах", - наголосив столичний голова.

Кличко сьогодні відвідав гімназію "Введенська" №107, що в Подільському районі, та перевірив навчальний заклад на відповідність правилам роботи в нових реаліях.

"Гімназія підготувалась. Замість двох входів до закладу відкрили чотири. У навчальних класах встановили умивальники. Створили дві зони і для навчання на свіжому повітрі. Планують збільшити час на перерви між уроками. Також у гімназії є ізолятор, куди відправлятимуть дітей до прибуття медиків - у випадку підозри на коронавірус. Закупили всі необхідні дезінфікуючі та антисептичні засоби, мийні засоби для обробки приміщень, маски, безконтактні термометри", - розказав він.

Мер Києва додав, що на всі навчальні заклади місто придбало майже 3 тисячі таких термометрів.

 

Друзі! Столичні школи готуються прийняти учнів із 1 вересня. Сьогодні відвідав гімназію «Введенська» № 107, що в Подільському районі, та перевірив навчальний заклад на відповідність правилам роботи в нових реаліях. Гімназія підготувалась. Замість двох входів до закладу відкрили чотири. У навчальних класах встановили умивальники. Створили дві зони і для навчання на свіжому повітрі. Планують збільшити час на перерви між уроками. Також у гімназії є ізолятор, куди відправлятимуть дітей до прибуття медиків - у випадку підозри на коронавірус. Закупили всі необхідні дезінфікуючі та антисептичні засоби, мийні засоби для обробки приміщень, маски, безконтактні термометри. На всі навчальні заклади місто придбало майже 3 тисячі таких термометрів. Навчальний процес повинен розпочатися, але в нових умовах. Із дотриманням усіх правил! І школи готові до цього. Разом з тим, ми підготували декілька можливих сценаріїв навчання на випадок погіршення ситуації з розповсюдженням вірусу. Якщо в школах будуть випадки захворювання на коронавірус, освітяни і медики розробили поетапний план, як ці навчальні заклади працюватимуть у таких умовах.

Опубліковано Віталієм Кличком Вівторок, 18 серпня 2020 р.

Нагадаємо, у суботу, 15 серпня, Київ встановив антирекорд із захворюваності коронавірусом: виявили 232 нових випадки.

Тож від 17 серпня Київ посилив карантин.

Читайте також: ПЛР-тест на коронавірус: де зробити в Києві та скільки це коштує.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація