Науковці та співробітники Національного музею Революції Гідності влаштували протести під СБУ

Науковці та співробітники Національного музею Революції Гідності влаштували протести під СБУ

Фото: ТСН.ua/Юлія Желонкіна

Музейники вважають, що обшуки мають політичний характер.

Вранці з протестом до столичного управління Служби безпеки України прийшли обурені науковці та співробітники Національного музею Революції Гідності.

Про це йдеться в ТСН.14:00.

Сталося це через учорашні обшуки вдома у директора музею та у двох офісах. Силовики причиною слідчих дій назвали те, що музей, на який уряд виділив понад 100 мільйонів гривень, так і не почали зводити.

Музейники натомість вважають, що переслідування має політичний характер, а надто, що обшуки відбуваються напередодні сьомої річниці початку Революції Гідності.

Сьогодні до мітингувальників і журналістів вийшов керівник столичного управління СБУ і пояснив, що у справі офіційно підозрюваних немає, це лише перевірка. Підозрілим є те, що більшість виділених грошей були перераховані підрядній організації, і ще торік вона мала представити вже побудований меморіал. "Зазначений комплекс мав бути побудований і відкритий на річницю незалежності у 2018 році. Але зараз, як ми бачимо, цього комплексу немає. Нами було розпочате спільно з колегами з інших органів відповідну перевірку. Перші результати цієї перевірки підтвердили наявність порушень", — заявляє керівник СБУ в Києві та Київській області Олег Головаш.

Музейники відповідають, що роботи на вулиці, де під час Революції Гідності розстрілювали євромайданівців, розпочати не можуть, бо через слідчі дії, які тривають досі, це заборонили робити правоохоронці. "Де ці кошти зараз — цей ланцюг зрозумілий. Вони на рахунку у генпідрядника. Були закуплені матеріали, дерева, граніт білий. Все до кошторисної документації", — пояснює керівник музею Ігор Пошивайло.

Повʼязані теми:

Наступна публікація