Наступного року водопостачання у Києві може здорожчати на 50%

Наступного року водопостачання у Києві може здорожчати на 50%

Фото: pixabay.com

Якщо тарифи не зміняться, варто очікувати технічні та фінансові наслідки.

У Києві 2019 року може значно здорожчати водопостачання.

Про це повідомили у прес-службі "Київводоканалу".

Наприкінці травня відбулося обговорення ціни на водопостачання у Києві. Тариф перераховували відповідно до вимог постанов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

"Перегляд зумовлений зростанням вартості електроенергії, паливно-мастильних матеріалів, розміру ренти, реагентів, а також зміною рівня амортизаційних відрахувань, ремонтів основних засобів. Розрахунковий тариф на послуги з водопостачання та водовідведення за підрахунками ПрАТ "АК Київводоканал" зміниться в середньому на 49,6% та становитиме 23 гривні 17 копійок", - сказала директор Департаменту економіки та фінансів Ірина Кирилюк.

Зазначається, що нижчий тариф на водопостачання може призвести до наслідків технічного та фінансового характеру. 

"Підприємство втратить можливість реагувати на аварійно-відновлювальні роботи та в повному обсязі виконувати їх. Також великою проблемою є відтік кваліфікованих кадрів і без збільшення тарифу ми і надалі будемо їх втрачати", - заявив голова правління компанії Дмитро Новицький. 

На розгляд НКРЕКП питання винесуть тільки після розгляду усіх зауважень.

Нагадаємо, раніше міський голова Києва Віталій Кличко заявляв, що киянам улітку повернуть гарячу воду. Проте планові відключення таки будуть тривати. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація