Намагалися продати квартиру померлих людей: як у Києві працює шахрайська схема

Намагалися продати квартиру померлих людей: як у Києві працює шахрайська схема

Фото: УНІАН

Зараз житло знаходиться під арештом.

У Києві шахраї завдяки підробленим документам намагалися переписати на себе квартиру померлих людей. Житло оцінюється в понад 1 млн гривень.

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури.

Як стало відомо, місцева мешканка ще в 2014 році після смерті чоловіка звернулася до нотаріуса з заявою про прийняття спадщини. Під час переоформлення документів жінка померла. При цьому спадкоємців у подружжя не було, тому питання передачі квартири іншим членам сім'ї зависло в повітрі.

"Скориставшись цим, невстановлені на цей час особи підробили договір дарування від імені чоловіка на підставну особу та у березні цього року оформили договір купівлі-продажу цієї квартири з іншою, пов’язаною особою", — розповіли в пресслужбі Київської міської прокуратури.

Щоб надалі квартирою не могли розпоряджатися нечисті на руку люди, на неї наклали арешт. Зараз слідчі встановлюють осіб, які причетні до створення шахрайської схеми.

Нагадаємо, що у Дніпрі жінці замість оригінального iPhone продали цеглу. Товар громадянці прийшов на "Нову Пошту", вона його оплатила, а коли відкрила коробку — оторопіла.

Ваша квартира може бути в небезпеці: як захистити свою домівку

Ваша квартира може бути в небезпеці: як захистити свою домівку

Повʼязані теми:

Наступна публікація