Надзвичайні служби продовжують чергування на місці вибуху в Києві

Надзвичайні служби продовжують чергування на місці вибуху в Києві

Фото: УНІАН

Рятувальники і медики поїдуть, лише коли пролунає офіційне запевнення, що територія безпечна.

Рятувальники, вибухотехніки та кілька бригад швидкої медичної допомогу продовжують перебувати на місці вибуху біля Бессарабського ринку в центрі Києва. Там триває робота слідчих та експертів-криміналістів, які збирають речові докази, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Надзвичайні служби столиці поїдуть, лише коли переконаються, що перевірку прилеглої території завершено і безпеці киян більше нічого не загрожує. Доти ж усі вони планують чергувати на місці трагедії.

Туди також приїздять люди, котрі знали особисто загиблого громадянина Грузія Тимура Махаурі. Один із них, військовий АТО, припустив, що за вбивством стоять росіяни. "Я думаю, скоріш всього, спецслужби Росії. Три раз підривали в Грузії", - розповів він. Інший товариш Махаурі заявив, що той служив у чеченському батальйоні на Донбасі. В батальйоні Джохара Дудаєва цю інформацію ТСН не підтвердили, а з батальйону імені Шейха Мансура поки що ні спростування, ні підтвердження не надійшло.

У Києві поблизу Бесарабського ринку під час руху вибухнула автівка

У Києві поблизу Бесарабського ринку під час руху вибухнула автівка

Як повідомлялося, речник МВС Артем Шевченко заявив, що вбивство Махаурі було замовним, і за цим фактом порушено кримінальну справу за статтею 115 частиною 2 - умисне вбивство, скоєне суспільно небезпечним способом. "Жертва - громадянин Грузії, його особа встановлена. Це Тимур Махаури. Він мав стійки зв'язки з різного роду чеченськими колами, затримувався та притягався до відповідальності в цьому році в Україні, пішов на угоду зі слідством і отримав умовний термін, здається, за незаконне зберігання зброї", - повідомив речник. 

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація