Над Києвом могли збити російську гіперзвукову ракету "Кинжал": в Повітряних силах прокоментували подію

Над Києвом могли збити російську гіперзвукову ракету "Кинжал": в Повітряних силах прокоментували подію

Росія могла запустити в бік Києва ракету типу "Кинжал"

Українські сили ППО вночі 4 травня збили над Києвом гіперзвукову російську ракету “Кинжал”.

Українські військові вночі 4 травня збили над Києвом російську гіперзвукову ракету “Кинжал”.

Про це пише видання Defense Express.

Як стало відомо, українська ППО вперше від початку повномасштабного вторгнення РФ збила російську гіперзвукову ракету Х-47 “Кинжал”. Сталося це близько 02:40 4 травня.

Про чергову російську атаку вночі офіційно повідомила Київська міська військова адміністрація. Там зазначили, що окрім ударних дронів, окупанти використали також ракети - “ймовірно, балістичного типу”.

Згодом із власних джерел видання отримало фото уламків ракети. Уламки без бойової частини ракети впали на одному зі столичних стадіонів. На одному фото видно носовий обтічник, який дуже схожий на той, який використовується у “Кинжалах”.

Над Києвом могли вперше збити "Кинжал" / Фото: Defense Express

Що цікаво, ці ракети є альтернативою Х-22, які також використовують окупанти у війні проти України. Проте вони мають іншу носову частину, з овальними переходами. Цей обтічник відрізняється і від балістичної ракети типу “Іскандер”.

“На уламку видно, що він отримав ураження з пробиттям, що дозволяє оцінити товщину матеріалу, який необхідний для того, щоб витримати високу температуру під час розгону до гіперзвукової швидкості. А також вказує на те, що перехоплення було доволі ефективним зі знищенням бойової частини ще у повітрі. З цим і пов'язаний потужний вибух, який чули кияни вночі 4 травня”, - пише видання.

Вже згодом у Повітряних силах ЗСУ спростували інформацію про збиття ракети “Кинжал” над столицею.

“Була ймовірність застосування, але балістичних ракет не зафіксовано. Те, що там розповідають деякі голови військових адміністрацій, вони вже отримали за це”, – сказав речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

Нагадаємо, що у Києві під час повітряної тривоги збили Bayraktar TB2.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація