НАБУ відправило до суду справу про "злив" даних помічницею судді Києва

НАБУ відправило до суду справу про "злив" даних помічницею судді Києва

Фото: НАБУ

Колишня працівниця суду "працювала" разом із адвокатом-напарником.

Детективи Національного антикорупційного бюро направили до суду обвинувальні акти проти помічниці судді Солом'янського райсуду Києва та адвоката, якому вона "зливала" інформацію.

Про це повідомили у прес-службі НАБУ.

"13 грудня Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала обвинувальний акт стосовно помічниці судді та іншого учасника правопорушення – адвоката – до Солом’янського районного суду м. Києва для розгляду по суті. Обом обвинуваченим інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 361-2 (несанкціоноване розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах) та ч. 2 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у травні-червні 2016 року помічниця судді Солом’янського районного суду міста Києва прийняла пропозицію свого знайомого адвоката, зацікавленого у перебігу розслідування одного з кримінальних проваджень НАБУ, та почала "зливати" йому відомості про надходження до суду клопотань від детективів Бюро, він своєю чергою повідомляв про це третім особам.

"Якщо ставало відомо про те, що у результаті розгляду клопотань детективів були прийняті судові рішення, помічниця судді за вказівкою адвоката роздруковувала їх із автоматизованої системи документообігу суду та передавала для подальшого несанкціонованого розповсюдження", - додали у НАБУ.

Окремо наголошується, що помічниця судді не мала необхідного рівня доступу до автоматизованої системи документообігу суду, тож використовувала логін та пароль іншого працівника суду.

Нагадаємо, раніше НАБУ оголосило про підозру судді Вищого адмінсуду через декларацію. Детективи встановлюють факти недекларування іншого майна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація