У Києві на Русанівських садах дачники заблокували рух вантажівок до будівництва Подільського мосту

У Києві на Русанівських садах дачники заблокували рух вантажівок до будівництва Подільського мосту

Фото: ТСН.ua

Через чотири години перемовин із мітингувальниками поліція відступила.

"Ми не проти моста на Троєщину, ми проти його розв’язок у нас під вікнами", - із таким гаслом жителі столичних Русанівських садів блокували рух вантажівок до будівельного майданчика Подільсько-Воскресенського мосту.

Це транспортна розв’язка, через яку має пролягти метро до відділеного столичного житлового масиву Троєщина. Вздовж вулиці Центральної у Русанівських Садах вишикувалися з десяток самоскидів із піском. Про те, чому їх зупинили і не пустили місцеві, йдеться в сюжеті ТСН. 19:30.

Жителі столичних Русанівських садів блокують проїзд вантажівкам із піском до будівельного майданчика Подільсько-Воскресенського мосту. Це вже не перша спроба поліції розблокувати проїзд і вкотре невдала. Після штовханини чоловіки повертаються на місця, а поліція відходить.

Протести тривають вже не перший день. Приміром у суботу розбирати барикади приїжджали спецпризначенці. Їм вдалося лиш на кілька годин розблокувати дорогу. Люди пояснюють свою позицію просто.

"Міст просто вирішили сюди спустити. Неважливо, що далі він не іде на Троєщину, не важливо, що цей весь потік заб'є Лівобережну"; "Тут буде колапс. Неможливо буде ні в'їхати, ні виїхати", - кажуть демонстранти.

Подільсько-Воскресенський міст був запроектований в середині дев’яностих. На початку двохтисячних його почали будувати. За планом він мав з’єднати правобережний поділ із лівобережними Троєщиною та Воскресенкою.

Будівництво триває двадцять років і полотно майже дотягли до вулиці Центральної. Місцеві вважають, що на цьому міст зупиниться і весь потік машин рушить по їхній маленькій вулиці.

"Наша дорога в аварійному стані. Зараз нам відкритим текстом кажуть, що з'їзд буде на Центральну. Це передбачає зніс будинків і справа, і зліва. 220 будинків під питанням", - обурюються місцеві. 

Підтримати людей приїхали і місцеві депутати. Один із Київради, один із Верховної Ради. Кажуть, що вихід із ситуації шукають.

Через чотири години перемовин із мітингувальниками поліція відступила. Зі свого боку журналісти ТСН звернулися до очільників міста по коментар. На момент виходу сюжету в ефір у чиновників часу не знайшлося.

Жителі Русанівських садів перекрили рух вантажівок з піском до будівельного майданчика мосту

Жителі Русанівських садів перекрили рух вантажівок з піском до будівельного майданчика мосту

Повʼязані теми:

Наступна публікація