На Софійській площі відвідувачів вітатиме голограмний Святий Миколай

На Софійській площі відвідувачів вітатиме голограмний Святий Миколай

Не порушуючи карантинних вимог, "запросити" такого Миколайчика додому можна буде і через мобільний застосунок.

Щоб потурбуватися про безпеку не лише тих, хто завітає до головної новорічної ялинки у Києві на Софійській площі, а й самого Святого Миколая, вирішили, що цього року він буде вітати зі святами у вигляді голограми.

З 19 грудня по 14 січня інтерактивна голограма Святого Миколая кожні десять хвилин вітатиме зі святами відвідувачів новорічної площі. Про дотримання соціальної дистанції під час перегляду привітань глядачам нагадуватиме спеціальна розмітка навколо голограми. "Цього року через карантин усі літні люди мають залишатися вдома, серед них і Святий Миколай. Проте свято має відбутися! Тож ми звернулися до сучасних технологій, щоб доправити Миколая на головну новорічну площу України. Уявіть: його реалістична голограма в повний зріст знайомиться з вами, розповідає новорічні вірші, загадує загадки та бажає щастя в новому році. Цей інноваційний проєкт не лише заряджає святковим настроєм, а й закликає потурбуватися про літніх людей, яким зараз небезпечно виходити з дому", — зазначила одна із організаторок дійства Віра Платонова.

Щоб не зраджувати традиціям, для створення голограми святого запросили українського актора Михайла Безпалька, який уже понад 60 років грає новорічних персонажів. 19 грудня він братиме участь у засвіченні новорічної ялинки на Софійській площі, а після короткого привітального слова з’явиться на площі вже у вигляді голограми. 

А для тих, хто забажає не відвідувати людні місця на ці свята, організатори попіклувалися про привітання для них завдяки доповненій реальності у мобільному застосунку. Посилання на AR-привітання з 3D-моделю Святого Миколая з’явиться у мобільному застосунку "Приват24" у 20 числах грудня. "Дива повинні траплятися, навіть попри пандемію. Саме тому цього року ми зробили Святого Миколая цифровим. Та запрошуємо до кожного дому, не порушуючи карантину. Вам потрібно буде лише відкрити застосунок, аби Святий Миколай з’явився просто посеред кімнати", — говорить голова правління банку Петр Крумханзл.

Чому з головної ялинки країни прибрали капелюха

Чому з головної ялинки країни прибрали капелюха

Повʼязані теми:

Наступна публікація