На Софійській площі у центрі Києва почали демонтаж новорічної ялинки

На Софійській площі у центрі Києва почали демонтаж новорічної ялинки

Фото: Folk Ukraine / Facebook

Розібрати конструкції мають намір за кілька днів.

У центрі Києва на Софійській площі у понеділок, 11 січня, розпочали демонтаж головної новорічної ялинки України та святкових локацій. Закриття офіційних локацій пов'язане з карантинними заходами, які почали діяти в Україні від 8 січня.

Про це повідомили організатори, інформує сайт 44.ua.

Також припиняють роботу дві ковзанки на київських локаціях, розташованих під Аркою Дружби народів і на Контрактовій площі.

"Відповідно до ухваленої урядом постанови, від 8 січня наші новорічні локації припиняють свою роботу. У столиці зачинять продуктові ярмарки, атракціони та ковзанки. Ми дуже сильно хотіли б залишитися, але ваше здоров’я для нас понад усе. Тому пам’ятаймо, що свято завжди у нас всередині! Бережіть себе та своїх близьких. До зустрічі наступного сезону", — зазначили організатори новорічних свят Folk Ukraine на своїй сторінці у Facebook.

За інформацією 24 каналу, вхід на територію, де встановили ялинку, наразі закрито залізним парканом. Всередину нікого не пускають. Демонтаж почався зі зняття всіх іграшок і гірлянд. Потім будуть розбирати саму конструкцію ялинки, яка вперше була штучною.

Тим часом, у Києві запрацювали пункти безкоштовної переробки ялинок. Усохлі хвойні перетворять на тирсу, якою присипатимуть молоді дерева. Приймають ялинки від понеділка до п’ятниці з 07:00 до 22:00. Усі 15 місць утилізації можна знайти на сайті комунальників. 

Утилізація новорічних дерев: у Києві запрацювали пункти безкоштовної переробки ялинок

Утилізація новорічних дерев: у Києві запрацювали пункти безкоштовної переробки ялинок

Повʼязані теми:

Наступна публікація