На сміттєзвалищі під Києвом перестали приймати відходи: СБУ проводить слідчі дії

На сміттєзвалищі під Києвом перестали приймати відходи: СБУ проводить слідчі дії

Фото: unian.net

У спецслужбі вбачають в діяльності комунального підприємства ознаки кримінального екоциду.

На полігоні твердих побутових відходів №5 біля села Підгірці (Київська область) припинили приймати сміття. Комунальники пояснюють це тим, що Служба безпеки України проводить слідчі дії на головному сміттєвому полігоні Київщини. 

Про це йдеться у сюжеті ТСН.19:30. 

Полігон у Підгірцях розташований всього за тридцять кілометрів від центра Києва. Сюди привозять сміття із столиці та інших довколишніх населених пунктів. 

На появу десятків працівників спецслужби на комунальному підприємстві, яке опікується полігоном, відреагували прес-релізом. У ньому, зокрема, сказано, що втручання у його роботу призведе “до можливого  погіршення санітарно-епідемічної ситуації у місті Києві та Київському регіоні”. 

У СБУ стверджують, що огляд, який проводять на полігоні, діяльності підприємства не перешкоджає - співробітники спецслужби не блокують роботу техніки, тому жодних загроз для Києва немає. 

Слідчі вбачають у діях службових осіб підприємства ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 441(екоцид) КК України.

За масове знищення рослинного або тваринного світу, отруєння атмосфери або водних ресурсів, а також вчинення інших дій, що можуть спричинити екологічну катастрофу, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років.

Новини України: що шукає СБУ на головному сміттєвому полігоні Київської області

Новини України: що шукає СБУ на головному сміттєвому полігоні Київської області

Нагадаємо, в селі Макухівка Полтавської області, де розташоване сміттєзвалище, люди скаржаться на нестерпний сморід та отруйну воду у криницях. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація