На Подолі у Києві чоловік підпалив будинок і розбив скло в автівках: його затримали

За скоєне зловмиснику загрожує до десяти років позбавлення волі.

У Подільському районі Києва чоловік придбав на заправці каністру з бензином, облив запальною рідиною фасад будівлі та підпалив запальничкою. Після скоєного він пошкодив цеглиною від бруківки ще дві автівки, які стояли неподалік. 

Про це сьогодні, 12 жовтня, повідомляє Національна поліція.

"До столичної поліції на спецлінію 102 надійшло повідомлення про те, що невідомий підпалив будівлю на вулиці Воздвиженській. За вказаною адресою виїжджали слідчо-оперативна група, рятувальники та лікарі", - йдеться у повідомленні.

Поліцейські встановили прикмети ймовірного підозрюваного та розпочали його пошуки. Невдовзі до правоохоронців від перехожих надійшло повідомлення про те, що невідомий трощить автівки неподалік від місця скоєння злочину. Наряд патрульної поліції затримав схожого за орієнтуванням чоловіка, а спілкуючись з поліцією він зізнався, що підпалив будинок. Мотиви скоєного поки що з'ясовуються.

31-річного уродженця Донецької області затримали. Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 194 (Умисне пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу) Кримінального кодексу України. Найближчим часом суд обиратиме йому запобіжний захід.  Окрім того, слідчим відділом Подільського управління поліції за фактом пошкодження транспортних засобів розпочато кримінальне провадження за частиною першою статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція найбільш суворого покарання передбачає до десяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Житомирській області чоловік приніс каністру з бензином і погрожував підпалити хату. Дружина, багатодітна мати, намагалася йому завадити. В результаті гасити пожежу довелося усім селом. Жінка з тяжкими опіками потрапила до лікарні. Її життя рятують медики. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація