На Київщині комерційна структура “займалась садівництвом” посеред військового полігону

На Київщині комерційна структура “займалась садівництвом” посеред військового полігону

Фото: Facebook / Міноборони

Незаконно привласнену земельну ділянку під Борисполем повернули Міноборони.

Міністерство оборони поновило право власності на військовий полігон у селі Дівички поблизу Борисполя (Київська область), але частина земельних ділянок на його території уже виявилася незаконно приватизованою.

Про це повідомили в суботу, 28 серпня, у пресслужбі оборонного відомства.

Поки тривало виборювання у судах права Міноборони на цей полігон, близько 500 га його території було виведено у приватну власність фізичних та юридичних осіб. Серед них - земельна ділянка площею 50 га, яку приватизували з цільовим призначення “для індивідуального садівництва”, хоча вона розташована посеред полігону та у лісовій смузі.

“Було з’ясовано, що комерційна структура, яка “займалась садівництвом” в центрі військового полігону, фігурувала в інших гучних судових справах, відповідно до яких підприємство брало кредити в банках, при цьому передаючи в іпотеку державні землі набуті протиправним шляхом”, - повідомили в пресслужбі оборонного відомства.

У Міноборони уточнили, що повернення вказаної земельної ділянки відбулося ще до того, як зацікавлені особи переоформили її на себе.

“27 серпня 2021 року відомості про цю земельну ділянку видалено з Публічної кадастрової карти України, і вона вже перебуває у користуванні законного власника — держави в особі Міноборони”, - повідомили у відомстві.

Робота щодо повернення решти території військового полігону, що була незаконно виведена з власності держави, продовжується.

Нагадаємо, українці можуть втратити свої земельні ділянки чи паї, якщо не оформлять на них право власності.

Повʼязані теми:

Наступна публікація