На кіностудії Довженка заявляють про передачу їхньої землі пов'язаній з "Роснефтью" компанії

На кіностудії Довженка заявляють про передачу їхньої землі пов'язаній з "Роснефтью" компанії

Фото: Reuters

До Київради вже подані відповідні документи: ділянку хочуть отримати на підставі наявності забудови.

Національна кіностудія ім.Довженка стверджує, що частину її земельної ділянки хочуть передати компанії "Трансбуд", заснованій російською "Роснефтью".

Про це йдеться у заяві на сайті кіностудії від 18 січня 2018 року.

Згідно з нею, 12 грудня 2017 року земельна комісія Київради ухвалила рішення про виділення ділянки ТОВ "Трансбуд".

"На комісії Київської міської ради були присутні представники кіностудії, які були категорично проти відчуження землі. Спочатку депутати дослухались до аргументів користувачів землі та не підтримали виділення ділянки ТОВ "Трансбуд", але після того як представники кіностудії пішли з засідання, депутат Владислав Михайленко з голосу підняв питання про переголосування, і врешті-решт рішення було прийнято", - зазначається в повідомленні кіностудії.

22 січня проект рішення має розглядатися на комісії паливно-енергетичного комплексу за головуванням Володимира Бондаренка.

На кіностудії розповіли, що 1997 року була укладена угода між державною кіностудією ім.О.Довженка та ТОВ "Бомонд-АЗС". Останній надавався в оренду підвал та цистерни для заправки автомобілів, які були у її власності. Ця компанія купувала паливо, стежила за інфраструктурою та обслуговувала автозаправку. Прибуток розподілявся між партнерами. Умови договору між кіностудією та ТОВ "Бомонд-АЗС" не передбачали перехід права власності майна.

Однак 2005 року "з'являється невідоме судове рішення (в реєстрі судових рішень – відсутнє), про те що державний підвал вже не державний, а приватний". В подальшому підвал продавався ще кілька разів, а 2008 року власником приміщення стала компанія "Трансбуд".

"Далі стає цікавіше. Компанія "Трансбуд" подає документи до Київміськради на виділення земельної ділянки, яка знаходиться в межах площі, яку кіностудія ім. Довженка отримала ще в 1952 році. ТОВ "Трансбуд" хоче отримати землю на підставі того, що у них є забудова на цій ділянці", - зазначили в кіностудії.

Там заявляють, що в користуванні державного підприємства "Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка" перебуває земельна ділянка за адресою: проспект Перемоги 44, площа – 15,9984 га.

У кіностудії наголошують, що згідно з інформацією, отриманою через сервіс YouControl, ТОВ "Трансбуд" є кіпрською компанією, заснованою "Роснефтью".

Нагадаємо, наприкінці 2017 року російська нафтовидобувна компанія "Роснефть" завершила продаж компаній, яким були підпорядковані її автозаправки в Україні. Раніше мережа АЗС "Роснефти" в Україні нараховувала 141 заправну станцію. Також до активів компанії входив оператор оптових поставок нафтопродуктів "ТНК-Індастріз Україна" і нафтопереробний завод ЛІНІК у Луганській області.

Повʼязані теми:

Наступна публікація