На ЧАЕС повідомили про "замінування": зону закрили на в‘їзд

На ЧАЕС повідомили про "замінування": зону закрили на в‘їзд

Фото: ДПСУ

Поліція шукає зловмисників, які повідомили про так зване замінування.

До Чорнобильської АЕС 28 липня надійшло повідомлення про те, що на території промислового майданчика станції мовляв закладено вибухівку. Наразі відпрацьовуються заходи безпеки, перекриті всі КПП Чорнобильської зони на в'їзд, фахівці перевіряють достовірність повідомлення.

 Про це йдеться в повідомленні пресслужби підприємства.

Повідомляється, що про можливу вибухівку анонім повідомив на електронну пошту ДСП "Чорнобильська АЕС". Після цього було створено оперативний штаб з підрозділів Служби безпеки України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, який здійснює керування перевіркою цього повідомлення.

На станції також оголосили режим аварійної готовності, виконано необхідні заходи щодо захисту персоналу, виконуються заплановані заходи щодо запобігання терористичній загрозі.

Своєю чергою член громадської ради у Державного агентства України з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко додав, що через "замінування" перекрито на в’їзд всі КПП Чорнобильської зони. За його словами, це пригальмувало роботу підприємств Чорнобильської зони. Крім того, сотні туристів вимушено чекають на завершення заходів щодо безпеки.

"Зазвичай в такий спосіб "розважаються" сталкери. Я припускаю, що це може бути напряму пов’язане з останніми змінами законодавства щодо криміналізації статті за нелегальне проникнення до зони відчуження", – написав Ємельяненко.

Оновлено

Станом на 15:20 вибухівки на території станції не знайшли. Режим аварійної готовності на підприємстві скасовано. Тепер поліція шукає псевдомінера. Санкція статті передбачає позбавлення волі від двох до шести років.

Нагадаємо, 6 липня невідомі повідомили про нібито замінування приміщення Київради та вимагали викуп пів біткоїна.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Таємниці Чорнобиля
Наступна публікація