На автовокзалі "Видубичі" видалили скандальну мапу з "російським" Кримом

На автовокзалі "Видубичі" видалили скандальну мапу з "російським" Кримом

Фото: Facebook/Віталій Бодрий

Керівництво автовокзалу стверджує, що пасажир "помилився і переплутав" Крим з територією РФ, яка розташована між Чорним і Каспійським морями.

У комунальному підприємстві "Київпастранс" заявили, що карту, на якій окупований Крим було позначено, як територія, що є частиною Російської Федерації, на автовокзалі "Видубичі" знято з інформаційного монітору міжнародних перевезень. Призначено службову перевірку.

Про це ТСН.ua повідомили у службі зв'язків із громадськістю КП "Київпастранс".

7 січня користувач соцмережі Facebook оприлюднив фотографії, згідно з якими у Києві на автостанції "Видубичі" на одному з табло, які висять над касами автовокзалу і рекламують квитки на різні напрямки, демонструвалася карта РФ, до якої приєднано анексований півострів.

Фото: Facebook/Віталій Бодрий

Втім, у підприємстві спростовують, що на мапі Крим було позначено як російський і назвали інцидент "технічною неточністю зображення мапи". "У будь-якому випадку позиція керівництва і кожного співробітника нашого підприємства єдина і непохитна: наш Крим - це наша Україна. Працюємо над удосконаленням разом і дякуємо кожному, хто допомагає нам змінюватися на краще", - йдеться у відповіді підприємства на запит.

Згідно з відповіддю начальника автостанції "Видубичі" на запит начальника прес-служби "Київпастраса" Ольги Бледній, який є у розпорядженні ТСН.ua, на зазначеному моніторі "на карті Російської Федерації Криму - немає". "Пасажир, по своєму непорозумінню, частину території Російської Федерації, яка розміщена між Каспійським та Чорним морями, прийняв за територію Крима. На даний час інформація щодо карти Російської Федерації із телевізійного екрану знята", - йдеться у ньому. 

Фото: ТСН.ua

Крім того, начальник автостанції додала, що міжнародне перевезення пасажирів з "Видубичів" до РФ здійснюється згідно з виданими Міністерством інфраструктури і Державною службою України з безпеки на транспорті дозволами.

Нагадаємо, 11 червня 2018 року британське видання The Times перепросило за номер, який вийшов 9 червня із мапою Росії із зображеним у її складі окупованим Кримом.

Скандальна мапа. Міністерство культури Франції віддало окупований Севастополь Росії

Скандальна мапа. Міністерство культури Франції віддало окупований Севастополь Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація