"Може, з попереднього разу залишилася": суддя Тандир — про пляшку алкоголю, знайдену в його автівці

"Може, з попереднього разу залишилася": суддя Тандир — про пляшку алкоголю, знайдену в його автівці

Перші хвилини після смертельної ДТП в Києві за участі судді / Фото: скриншот з відео

Олексій Тандир стверджує, що не перебував у стані алкогольного сп'яніння і не вживав напередодні спиртне.

Суддя Макарівського районного суду Олексій Тандир, який у ніч проти 26 травня збив своєю автівкою на смерть 23-річного нацгвардійця, стверджує, що не перебував у стані алкогольного сп'яніння і не вживав напередодні спиртне.

Про це він сказав на судовому засіданні в суботу, 27 травня.

А про пляшку, яку виявили в його авто, Тандир каже, що йому достеменно невідомо, звідки вона взялася.

"Я не знаю про цю пляшку, я побачив лише на фотографії. Скоріше за все, вона в машині лежала ще до того. Тому що… я ж не міг їхати і вживати. Може, вона просто під сидінням лежала. З попереднього разу, може, вона залишилася", - невпевнено каже суддя на засіданні.

Тандир додав, що не заперечує своєї причетності до трагедії і готовий понести відповідальність, якщо його провину доведуть.

Під час засідання сторона захисту повідомила, що від надання біологічних зразків суддя не відмовлявся, як повідомляли в ДБР. Натомість прокурор уточнив, що добровільно Тандир надав лише частину аналізів. Результатів аналізу зразків немає досі.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя на засіданні 27 травня дозволила заарештувати суддю Олексія Тандира, який у Києві на смерть збив нацгвардійця Вадима Бондаренка. Від травм той загинув на місці. Без батька залишилися троє дітей. Відомо, що Вадим виховува двох дітей від попереднього шлюбу дружини й одну спільну дитину.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація