"Москвич" із підвіскою BMW та авторський електроджип: у Києві стартувала виставка унікальних авто

"Москвич" із підвіскою BMW та авторський електроджип: у Києві стартувала виставка унікальних авто

Фото: ТСН

Фестиваль триватиме наступні чотири дні.

У Києві на території музею авіації стартував масштабний фестиваль старовинних машин, мотоциклів та автобусів. Представлені на ньому й ексклюзивні автомобілі, які в Україні існують у єдиному екземплярі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Експонатів зібрано кілька сотень, і всі вони на ходу. Свої старовинні машини привозили як українці, так і іноземці. Алларі Сілласта привіз із Естонії перероблений "Москвич" із підвіскою BMW та мотором від Lada. "Ціна буде 45 тисяч євро. Це унікальна машина", - зізнається власник щодо суми, за котру можна було б продати таке авто.

Поруч стоїть вифарбувана у помаранчевий мотоколяска, прозвана в народі "Моргуновкою", яка випущена понад 60 років тому. Гордість організаторів – німецький "Лойд", єдиний в Україні. Машину придбали керівники Запорізького автозаводу ще у 1960-х, майстри повністю реставрували цей екземпляр, і тепер він виглядає, немов щойно з конвеєру. А професійний електронник показав власноруч зібраний джип із колесами від БТР, кузовом японського "Сузукі" та батареями від "Тесли". "На одному заряді може проїхати 110 кілометрів", - запевняє власник і додає, що заряджається позашляховик півтори години. Але коштувало таке диво ентузіастові шалених грошей. "Дві "Тесли", - рахує він.

Кореспондент ТСН Антон Страшко

У Києві представили сотні ретро-автомобілів з різних країн Європи

У Києві представили сотні ретро-автомобілів з різних країн Європи

Повʼязані теми:

Наступна публікація