Мінкульт заборонив будівництво 9-поверхового готелю на Андріївському узвозі

Мінкульт заборонив будівництво 9-поверхового готелю на Андріївському узвозі

Фото: УНІАН

Ця територія входить до охоронної зони об’єкту всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Міністерство культури України заборонило будівельні роботи на Андріївському узвозі, де ПП «Маркон» мало намір звести 9-поверховий готель.

Припис міністерства, який оприлюднили 26 січня, став реакцією на численні звернення щодо незаконності цього будівництва, що надходили від столичних активістів, передає прес-служба фракції «Об’єднання «Самопоміч».

У своєму документі Міністерство культури України вимагає від ПП «Маркон» і компанії «Каддор-групп» негайно зупинити будь-які будівельні роботи на Андріївському Узвозі 14-16. Таке  рішення пов'язано з тим, що ця територія входить до охоронної зони об’єкту всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Фото: Сайт об'єднання "Самопоміч"

Згідно з чинним законодавством, висота будівництва тут обмежена – не вище ніж 9 метрів. Водночас забудовник планує звести на Андріївському узвозі 9-поверховий готельний комплекс висотою в 30 метрів.

Раніше повідомлялося про черговий скандал на Андріївському. Власники будинку, розташованого просто навпроти Андріївської церкви, пофарбували його в яскраво-червоний колір. Результат упав в око захисникам культурної спадщини, які побачили у ремонті загрозу для спадщини ЮНЕСКО. 

Яскраво-червоний фасад будинку на Андріївському узвозі обурив культурознавців

Яскраво-червоний фасад будинку на Андріївському узвозі обурив культурознавців

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація