Метрові торти за тисячі євро - у столиці розпочався фестиваль високого кондитерського мистецтва

Метрові торти за тисячі євро - у столиці розпочався фестиваль високого кондитерського мистецтва

Метрові торти за тисячі євро - у столиці розпочався фестиваль високого кондитерського мистецтва

На триденних майстер-класах вчать перетворювати торти і тістечка на шедеври.

Солодке життя. У столиці на фестивалі кондитерського мистецтва готують десерти, за які у Франції правлять від двадцяти євро. Двометрові весільні торти, які готують по місяцю, та крихітні мармеладки, на які треба щонайменше вісім годин, йдеться в сюжеті ТСН.19.30. 

Півтораметровий торт із їстівними квітами, схожими на справжні. Вироблений в одному екземплярі.

«Кілограм такого торту коштує від 1000 грн, а середній розрахунок такого торта від 70 кг», - каже кондитер.

У Європі його оцінюють вище – до 10 тисяч євро.

На  фестивалі показали те,  за що в європейських ресторанах правлять від двадцяти євро. 

Кондитери в світі, не останні люди, кажуть організатори фестивалю.

Кращі кондитери Франції й України продемонстрували свої вміння на фестивалі в Києві

Кращі кондитери Франції й України продемонстрували свої вміння на фестивалі в Києві

«Дітей невдах віддавали на кухню, бо батьки боялися, що вони хоч так прогодувати, сьогодні це зовсім інший підхід - шефи визнані не гірше, ніж актори або письменники», - каже організатор фестивалю.

Карамельну скульптуру зазвичай замовляють на дитячі свята. Як  і їстівного восьминога. Без шоколадних статуй не обходяться заможні корпоративи. Не менш популярними є дієтичні десерти – безглютенна і з рисовими пластівцями.

Щоб готувати таке на своїй кухні, книги з рецептами недостатньо. Потрібна професійна техніка. А разом із нею й кондитерські майстер-класи. В українців вони починаються від тисячі гривень, а коли приїжджають французи -  від кількасот євро.

Повʼязані теми:

Наступна публікація