На триденних майстер-класах вчать перетворювати торти і тістечка на шедеври.
Солодке життя. У столиці на фестивалі кондитерського мистецтва готують десерти, за які у Франції правлять від двадцяти євро. Двометрові весільні торти, які готують по місяцю, та крихітні мармеладки, на які треба щонайменше вісім годин, йдеться в сюжеті ТСН.19.30.
Півтораметровий торт із їстівними квітами, схожими на справжні. Вироблений в одному екземплярі.
«Кілограм такого торту коштує від 1000 грн, а середній розрахунок такого торта від 70 кг», - каже кондитер.
У Європі його оцінюють вище – до 10 тисяч євро.
На фестивалі показали те, за що в європейських ресторанах правлять від двадцяти євро.
Кондитери в світі, не останні люди, кажуть організатори фестивалю.
«Дітей невдах віддавали на кухню, бо батьки боялися, що вони хоч так прогодувати, сьогодні це зовсім інший підхід - шефи визнані не гірше, ніж актори або письменники», - каже організатор фестивалю.
Карамельну скульптуру зазвичай замовляють на дитячі свята. Як і їстівного восьминога. Без шоколадних статуй не обходяться заможні корпоративи. Не менш популярними є дієтичні десерти – безглютенна і з рисовими пластівцями.
Щоб готувати таке на своїй кухні, книги з рецептами недостатньо. Потрібна професійна техніка. А разом із нею й кондитерські майстер-класи. В українців вони починаються від тисячі гривень, а коли приїжджають французи - від кількасот євро.