Мешкає у важкодоступних місцях: у Чорнобильському заповіднику помітили величного птаха (фото)

Мешкає у важкодоступних місцях: у Чорнобильському заповіднику помітили величного птаха (фото)

Фото: Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник

Чепури великі гніздяться колоніями в очеретяних заростях гирла річки Прип’ять.

Біля Чорнобиля помітили величного птаха, який мешкає у важкодоступних місцях.

Чепура велика (Ardea alba) – звичайний птах Чорнобильського заповідника.

Про це йдеться у повідомленні Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Тут чаплі гніздяться колоніями в очеретяних заростях гирла р. Прип’ять. Такі місця – важкодоступні. Колонії налічують від 7 до 20 пар.

Весною самиця відкладає до шести яєць. Пташенята з’являються на початку травня.

Харчуються птахи дрібною рибою, жабами, дрібними гризунами та комахами.

Після закінчення гніздового сезону чепури скупчуються на водно-болотних територіях, де багато їжі. Деякі особини затримуються в Заповіднику до кінця грудня. Особливо в ті роки, коли водойми лише частково вкриті кригою. Коли ж лід покриває всю водну поверхню, чепури відлітають на південь.

Нагадаємо, раніше у Чорнобильському заповіднику помітили рідкісних птахів - пару орланів-білохвостів.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Дата публікації
Перегляди
5406
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Наступна публікація