Мешканець Київщини організував виїзд ухилянтів за кордон: як діяла схема

Мешканець Київщини організував виїзд ухилянтів за кордон: як діяла схема

У Києві чоловік сприяв призовникам у незаконному перетині кордону / Фото: Поліція Києва / Facebook

29-річний мешканець Київщини, використовуючи корупційні зв’язки, робив ухилянтам "білі квитки", і вони могли безперешкодно перетинати кордон.

У Києві ділок вигадав схему для виїзду ухилянтів за кордон.

За грошову винагороду в розмірі 9 тисяч доларів США фігурант організував злочинну схему та надавав призовникам медичні довідки про непридатність до військової служби.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"Організатором злочинної схеми виявився 29-річний мешканець Київської області, який раніше не мав проблем із законом. В ході досудового розслідування встановлено, що використовуючи корупційні зв’язки, чоловік надавав "клієнтам" медичні довідки про визнання їх непридатними до військової служби, що надавало їм можливість безперешкодного перетину держкордону", - йдеться у повідомленні.

Задокументовано, що за надання незаконних послуг з оформлення так званих білих квитків порушник отримував по 9 тисяч доларів США. Під час проведення ним чергової незаконної угоди фігуранта було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Також поліцейські провели обшук за місцем мешкання чоловіка, під час якого виявили та вилучили пістолет, автомат, набої та чорнові записи. Все вилучене направлено на проведення експертизи.

Слідчі повідомили фігурантові про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – сприяння в незаконному переправленні осіб через державний кордон України шляхом надання засобів, вчинене з корисливих мотивів.

За скоєння злочину мешканцеві Київщини може загрожувати до дев’яти років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, на Закарпатті ухилянти дуже часто намагаються вплав переправитися через Тису, яка подекуди слугує кордоном із Румунією та Угорщиною. Зазначимо, що від початку повномасштабного вторгнення РФ у Тисі потонуло вже 16 ухилянтів.

Читайте також: 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація