Мешканцям Києва на зиму радять подбати про альтернативу для зимівлі: "Сісти в автівку і виїхати"

Мешканцям Києва на зиму радять подбати про альтернативу для зимівлі: "Сісти в автівку і виїхати"

Фото: Associated Press

Киянам радять по можливості на зиму перебратися до заміських будинків. Людей, у кого є нерухомість за містом, приблизно 50% населення столиці.

Мешканцям Києва на зиму радять подбати про альтернативу для зимівлі. Це у разі, якщо не буде опалення та електроенергії.

Про це в інтерв’ю виданню “Главред” розповів директор енергетичних та інфраструктурних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко.

За його словами, малоймовірно, що вся Україна взимку залишиться без світла та тепла. Проте про всяк випадок киянам радять подбати про альтернативні варіанти, де вони зможуть перечекати важкі часи.

"Щоб будь-яка сім'я була готова в крайньому разі сісти в автівку і побути в тому будинку, скільки знадобиться - тиждень-два-три. У тих, хто не має такої можливості, ситуація дещо гірша, і їм потрібно готувати якісь резерви - домовлятися з родичами в інших містах, формувати певний бюджет для того, щоб виїхати й орендувати житло десь в більш безпечних регіонах - Закарпатті, Чернівецькій області. Тобто такі опції повинні бути, особливо у людей, що мають дітей і родичів похилого віку. Але це не означає, що цей варіант обов'язково відбудеться", - зазначив Володимир  Омельченко.

Також він додав, що існує декілька сценаріїв розвитку подій. Ситуація залишається складною, але контрольованою: працюють аварійні бригади, намагаються закупите необхідне обладнання.

Відключення світла в Украні

Енергосистема України в найближчі місяці буде працювати в постійному режимі чергування аварійних відключень і ремонтів. У зв'язку з чим в Україні запровадили графіки погодинних відключень світла. Ймовірні також і аварійні відключення.

Низка регіонів з цим вже зіштовхнулася. Повний блекаут може бути оголошений і у Києві. Через що столична влада готується до різних сценаріїв розвитку подій.

Читайте також:

У Києві демонтують вивіски, які не вимикаються в години пік! Яка процедура та штрафи?

У Києві демонтують вивіски, які не вимикаються в години пік! Яка процедура та штрафи?

Повʼязані теми:

Наступна публікація