Мешканців Києва попереджають про затоплення: Дніпро може вийти з берегів

Мешканців Києва попереджають про затоплення: Дніпро може вийти з берегів

Фото: Associated Press

Оголошено І рівень небезпеки.

Протягом 13 квітня у Києві та Бориспільському районі можливі затоплення. Синоптики попереджають про небезпечні гідрологічні явища. Оголошено І рівень небезпеки.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

"Внаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС рівень води річки Дніпро у Києві та Бориспільському районі Київської області може досягти небезпечних відміток початкового затоплення ділянок прилеглих до русла річки", - йдеться у попередженні.

Підвищення рівнів води очікується на Чернігівщині. У четвер на Десні триватиме зростання рівнів води на 2-20 см за добу.

"Це супроводжуватиметься подальшим затопленням заплави та територій ряду сіл, обтопленням сіл водою та порушенням транспортного сполучення з прирічковими населеними пунктами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Чернігівському, Ніжинському районах області", - наголошують синоптики. 

Також на  річці Снов утримуватиметься перевищення небезпечної відмітки переливу води через автодорогу місцевого значення у Корюківському районі Чернігівської області. Через це в регіоні оголошено ІІ рівень небезпеки.

Нагадаємо, днями у Києві на проспекті Георгія Нарбута (Визволителів), 1 сталася аварія на водопровідній мережі. На Броварському проспекті біля заправки "Сокар" теж утворилися "гейзери та озера". Там, ймовірно, прорвало труби. У бік "Лівобережної" неможливо проїхати через потоп,

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація