Мешканці трьох київських будинків майже замерзають у власних квартирах

Мешканці трьох київських будинків майже замерзають у власних квартирах

Фото: УНІАН

Електромережа не витримує навантаження від обігрівачів.

Замість вугілля - сміття. Три київські будинки, де живе 16 родин, опалюють старими меблями, взуттям і пластиком. Температура у квартирах залежить від температури на вулиці.  Під час потепління у помешканнях теж теплішає. У морози  - в оселях плюс 15, йдеться в сюжетах ТСН.19.30.

У  Ганни Волошиної термометр завжди напохваті.  Але скільки на нього не витріщайся тепліше не стає.

«Якщо я включаю обігрівач і він в мене працює дві години, то до 18 градусів натягує», - каже жінка.  

Від постійно увімкненого обігрівача у кімнаті ледь не згоріла проводка. На кухні обігрів газом. А ще й нескінченні витрати на ліки.

Наталя  живе у сусідньому  під’їзді, поверхом вище.  Після прогулянки на вулиці вдома маленьку Мар’яну не дуже роздягаєть. Вони утеплили квартиру, почистили батареї, але температура  тут  все одно залежить від температури на вулиці.

Три київські будинки замість вугілля опалюють побутовим сміттям

Три київські будинки замість вугілля опалюють побутовим сміттям

Котельня, якою  опалюють 18 квартир, трьох двоповерхових будинків, стоїть поруч. У дворі маленька купа вугілля і значно більша - побутового сміття.

«Це стільки вугля  залишилося, а оце сміття, яким опалюють будинки. Топити нічим", - каже заступником голови ОСББ.

Кочегари теж кажуть, що за цей сезон вже спалили сорок тонн вугілля.  Чим палять зараз не показують. Все чим топлять котельню возять через людський двір.  Люди кажуть, що до них звозять все київське сміття.

У «Київтеплоенерго» опалення побутовим сміттям заперечують. Мовляв, вугілля підвозять регулярно. А на якість їхніх послуг ніхто не скаржився.

"Можливо є якісь відходи, сміття. Ми проведемо розслідування. Потрібно розбиратись з ОСББ, з внутрішньою розводкою будинку», - кажуть у відомстві.

На керівництво ОСББ нарікають  і самі мешканці.  Проходячи повз керівниця ледь не погрожує мешканцям, які жаліються.

Усім незадоволеним температурою в квартирах у «Київтеплоенерго» радять писати заяви. На підставі них стврорять комісію  із представників компанії постачальника тепла, ОСББ та самих мешканців.  Без висновків комісії розраховувати та  якесь відшкодування за 15 градусів тепла не варто.

Повʼязані теми:

Наступна публікація