Мережу обурило фото шкільної вбиральні у Києві без кабінок - чиновниця каже, що "зради" немає

Мережу обурило фото шкільної вбиральні у Києві без кабінок - чиновниця каже, що "зради" немає

Мережу обурило фото шкільної вбиральні у Києві без кабінок - чиновниця каже, що "зради" немає

Facebook / Pavel Tkachenko

Освітній омбудсмен каже, що перевірить школу, а директорка столичного Департаменту освіти і науки виправдовує керівництво навчального закладу.

Соцмережі обурило фото, нібито зроблене у школі №214 в Києві. На ньому вбиральня навчального закладу: у туалетах не те що дверей - навіть перегородок між унітазами немає.

Світлину опублікував користувач Павло Ткаченко. За його словами, фото отримав від доньки, яка в цій школі складала ЗНО.

Я давно подозревал нашу образовательную систему в отсталости, и ментальной, и идеологической. Увы, идиотизм сложно...

Опубліковано Pavel Tkachenko Вівторок, 30 червня 2020 р.

На це у коментарях відреагували освітній омбудсмен Сергій Горбачов та директорка Департаменту освіти і науки Києва.

"Фото свідчить: директор школи, де воно зроблено - точно не на своєму місці. Я обов'язково побуваю у цій школі, подивлюся на власні очі. Якщо там дійсно таке ганебне ставлення до дітей - буду вимагати від Департаменту освіти оголосити догану керівнику за зневагу до гідності здобувачів освіти", - написав Горбачов.

Втім Фіданян заявила, що "зради" немає. "Влітку приміщення шкіл готують до нового начального року. У цій школі відбувається ремонт місць загального користування. Його не завершено. Чому директор дозволила заходити в приміщення, де триває ремонт, з'ясуємо. Так що зрада не вдалася", - написала вона. Відповідь користувачам, та й освітньому омбудсмену, не сподобалася. 

"Ось що я почув: "Гей, розслабся! У нас є об'єктивні причини, чому твоя дитина три години мала терпіти. Так що увійди в становище, усвідом всю нашу проблематику", - відповів Фіданян автор допису. Горбачов також назвав відповідь чиновниці "дивною" і закликав не виправдовувати нехтуваннями правами дітей деякими керівниками закладів освіти.

Нагадаємо, у Тернопільській області у шкільному спортзалі міста Ланівці вклали під підлогу дерев'яні дошки та балки уражені грибком. Ремонт замовив відділ освіти у підрядної організації, якої навіть не існує за юридичною адресою. Обійшлася підлога з пліснявою у півтора мільйона гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація