"Мене хочуть убити": скандальна викладачка Драгоманова Більченко заявила про погрози

"Мене хочуть убити": скандальна викладачка Драгоманова Більченко заявила про погрози

Фото: facebook.com/yevzhik

Євгенія Більченко повідомила, що вже подала заяву до поліції.

Викладачка філософії та культурології Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Євгенія Більченко заявила про погрози її життю та здоров'ю.

Скандальна професорка, яка негативно висловлювалася проти "мовного" закону і України в цілому, каже, що її хочуть убити.

Про це вона заявила в інтерв'ю "Сьогодні".

Більченко повідомила, що вже подала заяву в поліцію.

"Відповідну заяву я подала в поліцію. Вона зареєстрована та внесена до реєстру. Я відсканувала понад 50 таких загроз, які просто механічно взяла з потоку в 3-4 тисячі коментарів. У них йдеться про загрози моєму життю та здоров'ю. Я вже не кажу про образливі коментарі... Це прямі погрози життю. Пишуть, що хочуть дізнатися мою адресу, прийти до мене і, очевидно, вбити", — каже жінка.

Більченко розказала, що сьогодні, 28 січня, заплановане засідання вченої ради університету, де буде вирішуватися питання: звільняти її з університету, чи ні.

"На засіданні нібито присутні представники громадських організацій, про які я зовсім нічого не знаю. Їхні ідентифікаційні ознаки мені докладно повідомлені не були. І нікому не були повідомлені. Ось ці люди будуть розбирати моє питання. Мені, наприклад, невідомо, на підставі якого трудового законодавства це робиться. Громадські організації у нас в країні не можуть оцінювати професійний рівень викладача", — наголошує вона.

Професорка зазначила, що не знає, які саме громадські організації будуть на засіданні.

"Мені цього не повідомили. Мені було обіцяно, що мене запросять на це засідання ради. Але мене, на жаль, не запросили", — додала викладачка.

Також Більченко розказала про свої подальші плани, але зазначила, що все залежатиме від результату цієї історії.

"Якщо мене звільнять, то буде суд. Ми будемо з'ясовувати, на якій підставі це зроблено, за якою статтею, і як це координується з Конституцією і правами людини. Чому мене не запрошують на так зване судилище з боку так званих громадських організацій? І взагалі, як це співвідноситься з нормами етики й науки. А якщо мене не звільнять, буду продовжувати культурно-громадянський спротив у тому, що стосується конституційних прав всіх інших громадян країни", — зазначила вона.

Більченко наголосила, що її опір триватиме у будь-якому разі.

"Я ж не найважливіша особа в Україні? У будь-якому випадку, цей опір триватиме незалежно від мого статусу, тому що, на мій погляд, він вже досягнув апогею абсурду", — підсумувала викладачка.

Нагадаємо, що скандал з викладачкою Національного педуніверситету імені Михайла Драгоманова виник через її висловлювання стосовно переходу сферу обслуговування в Україні на державну мову. Більченко назвала його "маразмом", а Україну "лімфовузлом на тілі американської колонії". У профспілці вишу висловлювання колеги назвали "антиукраїнськими". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація