Мегамарш у вишиванках, концерти та привітання: як Київ святкує День міста

Мегамарш у вишиванках, концерти та привітання: як Київ святкує День міста

Фото: УНІАН

З Днем Києва жителів столиці привітав президент України Петро Порошенко.

В останню неділю травня Київ традиційно святкує День міста.

Кияни, зокрема, святкують впродовж кількох днів.

З Днем Києва жителів столиці уже привітав президент України Петро Порошенко.

"Вітаю наш чарівний та величний Київ зі святом!" - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Також у соціальній мережі розмістили відеоролик, на якому зображений центр столиці 1967 року.

Що стосується програми святкувань, то 25-28 травня на Софійській площі триватимуть "Чотири дні танцю, музики і квітів". На глядачів чекатимуть показові виступи від шкіл, студій танцю, музичних колективів, симфонічних і народних оркестрів, танцювальні майстер-класи і вільна сцена для бажаючих танцювати.

Також заплановані виступи Державного естрадно-симфонічного оркестру, Марії Яремчук, Pianoboy, Тayanna, MamaRika, передбачені зона фуд-корти і лаунж-зона.

На Софійській площі також буде встановлено трирівневий арт-об'єкт заввишки 9 метрів "Торт побажань", який послужить оглядовим майданчиком для киян і гостей столиці. Таким чином кожен відвідувач зможе залишити побажання місту від себе, записавши його на спеціальному стікері.

Окрім того, 27 травня всі охочі зможуть взяти участь в Мегамарші у вишиванках, в якому візьмуть участь театральні, танцювальні та циркові колективи.

Марш стартує о 12:00 в парку Шевченка, буде супроводжуватися музикою від українських музикантів і робити зупинки у Київського міського будинку вчителя, Національної опери України, Золотих воріт, будівлі Служби безпеки України.

Завершаться заходи на Софійській площі масовим виконанням гімну столиці "Як тебе не любити, Києве мій!".

Раніше повідомлялося, що у Києві в ці вихідні обмежать рух транспорту центральними вулицями. З нагоди святкування Дня Києва відбудеться велопробіг. Через це в суботу з 8:30 до 15:30 буде обмежено рух транспорту в районі стадіону "Олімпійський" аж до станції метро "Либідська". Так само частково закритим з 6:00 до 18:00 буде центр – від Європейської площі, Хрещатика та Бульвара Шевченка до проспекту Перемоги.

У зв'язку зі святкуванням Дня Києва, рух транспорту столицею обмежать

У зв'язку зі святкуванням Дня Києва, рух транспорту столицею обмежать

Повʼязані теми:

Наступна публікація