Медзакладам у Києві наказали готувати автономні джерела енергії через загрозу закриття двох ТЕЦ

Медзакладам у Києві наказали готувати автономні джерела енергії через загрозу закриття двох ТЕЦ

Фото: Reuters

Їм також наказано підготувати пересувні джерела на випадок відключення електроенергії.

Київським закладам охорони здоров’я наказано привести у готовність наявні автономні джерела живлення з метою попередження надзвичайних ситуацій, які можуть статись внаслідок зупинки роботи ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6.

Про це йдеться у наказі КМДА від 26 липня.

Згідно з наказом, керівники медичних закладів та установ сфери охорони здоров`я повинні були до 30 липня привести до готовності наявні автономні джерела живлення та разом з районними управліннями Головного управління ДСНС в м.Києві визначити порядок та забезпечити можливість підключення пересувних автономних джерел живлення для закладів охорони здоров`я в разі відключень мереж електропостачання.

Зазначається, що відповідний наказ було надано на виконання протоколу від 24 липня 2018 року засідання Постійної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА "Про безперебійну роботу Київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6".

Раніше в КМДА заявили, що у статутному капіталі новоствореного комунального підприємства "Київтеплоенерго", на балансі якого перебувають тепломережі столиці, не достатньо грошей для підготовки до опалювального сезону.

Нагадаємо, 27 квітня 2018 року домовленості КМДА з компанією "Київенерго" Ріната Ахметова завершились. Усі повноваження перейшли до столичного комунального підприємства "Київтеплоенерго", проте разом із ними  - усі борги попередників. НАК "Нафтогаз" відмовляється забезпечувати "Київтеплоенерго" газом, поки не отримає усі борги "Київенерго". Через це у столиці виникла складна ситуація із гарячим водопостачанням.

20 липня суд виніс рішення у справі щодо боргів "Київенерго" за газ. Так, він не дозволив компанії Ріната Ахметова перекласти зобов’язання перед "Нафтогазом України" на комунальне підприємство "Київтеплоенерго". Сплатити має підприємство, а не бюджет міста.

Від 1 серпня КП "Київтеплоенерго" має укласти договір на постачання природного газу на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, які перейдуть в управління КП. Відсутність газопостачання на ТЕЦ – це відсутність гарячої води ще для 70% будинків Києва. Також це ризик виникнення надзвичайної ситуації регіонального значення, адже ТЕЦ виробляють не лише тепло, а й електроенергію.

Через борг "Київенерго" Київ може залишитись без тепла і світла

Через борг "Київенерго" Київ може залишитись без тепла і світла

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація