Марширування сотень військових і Полторак у метро: у Києві відбулася репетиція параду до Дня Незалежності

Цьогоріч військовий парад буде особливим.

Увечері 16 серпня у Києві на Хрещатику відбулася репетиція параду до чергової річниці державної Незалежності. Там були присутні присутні представники всіх родів військ української армії. Головною метою тренування була потреба бійців звикнути до Хрещатику та Майдану, а також величезної глядацької уваги.

Міністр оборони України Степан Полторак, який, до речі, на парад приїхав у метро, вказав на помилки під час репетиції.

Ну, а что, ну пробки же. Так и едем на парад.

Опубліковано Юрієм Бирюковим 16 серпня 2017 р.
Фото: Юрій Бірюков / Facebook

"Основні недоліки, які ми побачили під час першого прогону, очікувані. Це непряма дорога, вона трохи завертає, — це особливість Хрещатика. Ми врахуємо ці помилки, я думаю, що другий та наступні прогони будуть кращі", — цитує Полторака Громадське.

Цьогоріч парад на День Незалежності буде не таким помпезним, як минулого року – на головну вулицю столиці не виїздитиме військова техніка. Однак новітні її взірці будуть виставлені для огляду на Михайлівській площі. Старі радянські "бобики" військових замінять на американські "хаммери", а кілька сотень військових музикантів гратимуть марші доби визвольних змагань УНР початку ХХ століття.

Цього року парад буде особливим, адже разом із українськими військовими маршем крокуватимуть представники збройних сил іще десяти країн.

Генеральна репетиція параду – вже у парадній формі - відбудеться 22 серпня.

У столиці пройшла репетиція військового параду до Дня Незалежності

У столиці пройшла репетиція військового параду до Дня Незалежності

Повʼязані теми:

Наступна публікація