Магазин феєрверків наполохав киян сотнями залпів

Магазин феєрверків наполохав киян сотнями залпів

Фото: УНІАН

Журналісти розшукали «джерело» містичних вибухів напередодні в столиці

Цієї ночі не спали не лише вінничани. Кияни налякалися звуків, схожих на вибухи, які, за різними свідченнями, тривали від кількох хвилин до трьох годин. Одні чули салюти, інші гарматні залпи і постріли з гранатомета. На столичний переляк змушені були реагувати поліція і рятувальники, йдеться в ТСН.19.30..

Тривожна ніч у Києві продовжилася вранці на сторінках Фейсбуку. Сотні повідомлень, що в різних районах – від Оболоні до Голосієва - люди чули вибухи невідомого походження. Часовий інтервал приблизно від десятої до першої ночі.

Оскільки від складів на Вінниччині до столиці щонайменше 170 кілометрів, причини таємничого гахкання логічно шукаємо ближче. Вранці з’являються публікації, що ці звуки від навчань у військовій частині Національної гвардії на північ від Києва.

В селі Нові Петрівці розташована частина Нацгвардії 3027. І якщо в частині справді були військові навчання, то хто як не жителі цього села мав би чути вночі постріли та вибухи. Але виявляється, чули не усі.

Нацгвардія спростувала чутки про причетність до нічних вибухів у Києві

Нацгвардія спростувала чутки про причетність до нічних вибухів у Києві

Про навчання гвардійців попередив людей лише сайт Вишгородської районної адміністрації. З 25 вересня по 25 жовтня з використанням БТРв та гранатометів. Втім, голова району запевняє: цієї ночі тривожні звуки були точно не звідси. Слова посадовця нарешті підтвердили і в Національній гвардії. Не їхні вибухи, кажуть.

«Спростовую. Всі навчання і стрільби відбуваються у нас до 18 години. Після 18.00 ніяких навчань не відбувається. Тобто це вибухи були не в нашій частині», - каже військовий.

І лише підвечір ТСН знайшла в мережі хвалькувате відео салюту на Дніпровській Набережній – в ніч проти 27 вересня. Його розмістив магазин з продажу феєрверків. І підписав: 600 пострілів за 4 хвилини.

ТСН зайшли до крамниці феєрверків на вулиці Бориспільській, але продавці від  салюту відмовилися.

На цю хвилину неможливо сказати стовідсотково, що звуки, які налякали людей і струснули шибки, - саме салют. Але нагадаємо. Доки триває Антитерористична операція, київська мерія усі салюти заборонила. Якраз, щоб не було ось таких людських тривог. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація