Локдаун у Києві: лікарка пояснила, скільки часу потрібно для стабілізації ситуації з коронавірусом

Локдаун у Києві: лікарка пояснила, скільки часу потрібно для стабілізації ситуації з коронавірусом

Фото: pixabay.com

Для того, щоб ситуація стабілізувалася, потрібен подвійний інкубаційний період.

Для стабілізації ситуації із захворюваністю COVID у Києві необхідно до чотирьох тижнів. За умови, що будуть дотримуватися усіх заходів карантину.

Про це розповіла лікарка-епідеміологиня, колишня заступниця головного санітарного лікаря Людмила Мухарська у коментарі "РБК-Україна".

"Скільки триватиме локдаун у Києві, також залежить від багатьох складових. Для того, щоб у разі дотримання всіх необхідних заходів ситуація стабілізувалася, потрібен подвійний інкубаційний період. Інкубаційний період, ми знаємо, два тижні. Тобто, для стабілізації потрібно хоча б три-чотири тижні... За умови, що ці заходи будуть дотримуватися, всі", - заявила лікарка.

Мухарська наголосила, що на свята вірогідні порушення карантину, а тому ситуація з локдауном може трохи подовжитись.

"Ми розуміємо, що саме через цей період буде у нас цілий ряд свят, Великдень, травневі, тому це може накластися. Якщо ситуація почне стабілізуватися, і люди на свята порушать усі ці необхідні заходи, то може ситуація з карантином знову трошки подовжитися", - пояснила вона.

Нагадаємо, Києві готуються приймати хворих з коронавірусом у пологових будинках, дитячих лікарнях та протитуберкульозному диспансері.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Локдаун в Україні 2021
Наступна публікація