Локдаун у Києві: блогер дорікнув "Укртрансбезпеці" через переповнені нелегальні маршрутки

Локдаун у Києві: блогер дорікнув "Укртрансбезпеці" через переповнені нелегальні маршрутки

Фото: УНІАН

Столицю заполонили переповнені пасажирами маршрутки нелегальних перевізників.

Переповнені людьми маршрутки нелегальних перевізників заполонили Київ, підвищуючи рівень загрози епідеміологічного характеру у розпал пандемії коронавірусу.

Про це правозахисник і блогер Сергій Наумович написав у Facebook.

"Від понеділка, 5 квітня, Київ вводить суворіші обмеження. Закриваються усі школи і дитсадки. Весь громадський транспорт - і наземний, і метро - буде працювати за спецперепустками (тільки для працівників підприємств критичної інфраструктури). Керівникам установ, підприємств і організацій радять відправити співробітників на диснанційку або за можливості - надати відпустки. Заклади громадського харчування зможуть працювати тільки на винос/доставку. Ці обмеження - як мінімум, до 16 квітня", - нагадав Наумович.

Правозахисник пише, що заповненість ліжок для лікування хворих COVID-19 у Києві зараз становить майже 80%, а значить, "різкий стрибок призведе до колапсу".

"Одна з причин - у столиці практично біля кожного автовокзалу є поблизу скупчення напівлегальних перевізників, які просто стають там, зазивають пасажирів і виїжджають, коли автобуси вже переповнені. До Києва з регіонів вони приходять набитими на 100% - можете самі поїхати і переконатися. Водночас практично ніхто з пасажирів не одягає маски або інші засоби захисту. До того ж ніхто, звичайно, не застрахований, але зараз не про це. Кожен день таких автобусів до Києва приходять десятки, а то й більше. Думаю, рівень ризику пояснювати не потрібно...", - зазначив блогер.

Наумович пише, що контролювати рівень безпеки пасажирів зобов'язана "Укртрансбезпека".

"Але тут така справа. Зараз її очолює Єгор Прокопчук. Дуже боюся, що він пішов шляхом сумнозвісного Ноняка і спокійно співіснує з фурами, які нещадно руйнують наші дороги, про що я часто пишу (тут можна передати привіт "Нібулону" та іншим зерновим гігантам). У суспільства давно є запит на (не побоюся цього слова, хоч його і опошлили вже) реформатора у сфері трансбезпеки. Не здивуюся, що перевізники тому і такі нахабні-безстрашні, що всюди вже "занесли і сплять спокійно. Точніше - спокійно поширюють COVID-19 у своїх бусах", - припускає Наумович.

Нагадаємо, Єгор Прокопчук був призначений очільником "Укртрансбезпеки" у серпні 2020 року шляхом укладення з ним контракту про проходження державної служби на період дії карантину. Раніше він був гендиректором ДП "Кривбаспромводопостачання".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Локдаун в Україні 2021
Наступна публікація