Лікарні порожні, а киян з коронавірусом нікуди класти: Кличко звернувся до Шмигаля

Лікарні порожні, а киян з коронавірусом нікуди класти: Кличко звернувся до Шмигаля

Фото: УНІАН

Мер Києва зазначив, що, оскільки МОЗ проігнорував усі звернення міської влади, то тепер місто офіційно звертається до прем’єра.

У Києві ледь не щодня збільшується кількість хворих з коронавірусом, звичайні лікарні вже заповнені, а у відомчих медзакладах хворих на COVID-19 не беруть.

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля із запитанням, чому відомчі медичні заклади столиці не приймають хворих на коронавірус киян.

Про це Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

"У мене кілька головних питань до урядовців: чому не можна використати пристосовану медичну базу відомчих медзакладів, розташованих у столиці і приймати в них хворих на коронавірус киян? Чому не надають у повному обсязі іншу невідкладну допомогу киянам у відомчих закладах, медзакладах Академії медичних наук та МОЗ? Чому комунальні заклади, що уклали угоду з Національною службою здоров’я України про надання допомоги хворим на коронавірус, досі не отримують належного фінансування?!" – наголосив мер столиці.

Кличко зазначив, що, оскільки МОЗ проігнорував усі звернення міської влади, то тепер місто офіційно звертається до прем’єр-міністра.

"Як ви знаєте, я неодноразово звертався до уряду та Міністерства охорони здоров’я надати можливість для лікування хворих на COVID-19 киян у відомчих лікарнях та медзакладах Академії медичних наук України. Це, нагадаю, загалом 11 тисяч ліжок і кваліфікований медперсонал. А ми досі чуємо про плани облаштування мобільних госпіталів", – зазначив він.

Мер також нагадав, що місто самотужки підготувало понад 4,5 тисячі ліжок у комунальних закладах для надання допомоги хворим на коронавірус та продовжує надавати невідкладну допомогу іншим пацієнтам.

Нагадаємо, станом на ранок 30 листопада у Києві зафіксовано 1 460 нових випадків коронавірусу за добу. Загалом у Києві підтверджено вже 70 478 випадків COVID-19. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація