Лікар розповів про стан 9-річного хлопчика, у якого в Києві діагностували дифтерію

Лікар розповів про стан 9-річного хлопчика, у якого в Києві діагностували дифтерію

Фото: pixabay.com

Стан дитини задовільний.

Стан 9-річного школяра, у якого в Києві підтвердили захворювання на дифтерію, зараз задовільний.

Про це під час брифінгу повідомив директор комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Дарницького району Києва Юрій Сміщук.

За його словами, у хлопчика нетоксигенна форма дифтерії, а тому йому сироватку йому не вводили. "У сім'ї троє дітей, вони вчаться в школі. Я скажу, що 16 жовтня дитина в школу не ходив, контакти там були обмежені, проте діти все оглянуті, взяті мазки, обстежена вся сім'я. Нинішній стан дитини - задовільний", - розповів Сміщук.

Медик повідомив, що 16 жовтня дитина захворіла, 18 - мати дитини звернулася до лікарів, а 22 - лабораторні дослідження підтвердили дифтерію. Хворий наразі перебуває у стаціонарі. 

У класі, де навчався хлопчик, лікарі обстежили усіх дітей. Крім того, обстеження проходять школярі 1-4 класів, батьки яких виявили бажання пройти таке обстеження. 

Як повідомлялося раніше, у Києві діагностували випадок захворювання на дифтерію. Як повідомляє Центр громадського здоров'я, дифтерію діагностували у дев'ятирічного хлопчика. Дитина не має щеплення через відмову батьків. Хворого госпіталізували до лікарні. Згодом виявилося, що батьки дитини принесли у школу фальшиву довідку про те, що дитина має щеплення.

За кілька днів до цього дифтерію діагностували у 15 студентів-іноземців в Ужгороді. Вони не мали щеплення через відмову у 16-річному віці.

Хлопчик, який захворів на дифтерію у Києві, був невакцинований через відмову батьків

Хлопчик, який захворів на дифтерію у Києві, був невакцинований через відмову батьків

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація