Зруйнований Аделаджею манеж відновлять до Дня Києва

Зруйнований Аделаджею манеж відновлять до Дня Києва

У Києві відновлять легкоатлетичний манеж / Фото: newsradio.com.ua

Об'єкт зможе приймати спортивні змагання міжнародного рівня.

Легкоатлетичний манеж Київської міської школи вищої спортивної майстерності на вулиці Тичини,18, відкриють після реконструкції до Дня Києва.

За інформацією Департаменту освіти, науки, молоді та спорту КМДА, до 25 травня буде завершений ремонт фасаду будівлі, адміністративних приміщень, гардероба, холу, санвузлів і сходів. Оновлять системи водопостачання, опалення, вентиляції, кондиціонування, освітлення з приведенням норм освітленості до відповідних вимог змагань з видів спорту.

Буде повністю оновлена і суто спортивна складова манежу. У ньому встановлять чотири синтетичні доріжки по колу, віражі, вісім доріжок по прямій, ями для стрибків у довжину, висоту, сектор для штовхання ядра. Всі використані матеріали сертифіковані Міжнародною федерацією легкої атлетики. Крім того, передбачене облаштування приміщення для сучасного медичного відновлювального комплексу.

За словами заступника голови КМДА Віктора Коржа, роботи з реконструкції йдуть за графіком. Зараз будівельники активно працюють над створенням відповідних умов і сучасної інфраструктури, яка сприятиме розвитку масового спорту. Як зазначив заступник керівника Києва, в манежі відбудуться святкові заходи приурочені до сторіччя олімпійського руху в Україні. Крім того, манеж зможе приймати спортивні змагання міжнародного рівня.

У попередні роки манеж віддали в оренду релігійній організації "Посольство Боже" під керівництвом Сандея Аделаджі. Кілька років його використовували для богослужінь на шкоду прямим призначенням. Після того, як манеж був повернений в управління місту, він потребував повної реконструкції.

Нагадаємо, що голова КМДА Олександр Попов оголосив розвиток фізичної культури і спорту одним із пріоритетних напрямків роботи міської влади. Крім ремонту і будівництва спортивних споруд, програма Попова передбачає виділення коштів на стипендії спортсменам та популяризацію здорового способу життя.

Наступна публікація