Журналіст, який підійшов до "Беркуту" із білим прапором, вирушив із СІЗО під домашній арешт

Журналіст, який підійшов до "Беркуту" із білим прапором, вирушив із СІЗО під домашній арешт

Активісти Євромайдану перебуватимуть під домашнім арештом

Додому відправився і чоловік, якого затримали за каністру бензину. 

Ще шістьох затриманих звільнили з-під арешту. Апеляційний суд Києва змінив їм запобіжний захід. Серед тих, хто вирушив сьогодні із СІЗО під домашній арешт, - двоє митців, випускників Острозької академії, журналіст, який пішов до беркутівців із білим прапором, волонтер Медичної служби Євромайдану і батько двох дітей, якого затримали за каністру бензину, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Одесит і випускник журфаку Антон Кудінов у місцях протистояння працює для інтернет-сайту. У розпал подій Антон пішов до "Беркуту" поговорити з білим прапором. Мирних намірів не зрозуміли, його заарештували на два місяців. ДО СІЗО він потрапив через підозру у масових заворушеннях. Учора прокуратура помʼякшила свій вердикт, а суд відпустив хлопця під домашній арешт.

Затримані Дмитро Москалець та Юхим Дишкант, активісти Євромайдану - випускники Острозької академії, нині на їхню підтримку в Інтернеті відбулася ціла акція. Їх заарештували не на Грушевського, а на вулиці Лаврській, неподалік їхнього дому, де хлопці орендують житло. Дмитро Москалець - автор книжки, яку от-от має видрукувати відоме дитяче видавництво. Юхим Дишкант - поет. Обох Апеляційний суд теж звільнив під домашній арешт. Тільки Москальцю дозволяють відбути його в Києві за місцем роботи, а Дишканта відправили у Тернопіль, де живе мама.

Відпустили з-за ґрат і пенсіонера Олександра Скорика. Волонтер Євромайдану під час активного протистояння допомагав медпункту на Грушевського, який розгромили спецпризначенці.

Також удома вже затриманий батько двох дітей Олексій Маркусь, якого затримали на автозаправці, коли той підʼїхав із каністрою бензину.

Апеляційний суд змінив запобіжний захід активістам

Апеляційний суд змінив запобіжний захід активістам

Адвокати та прокурори констатують , що розгляд справ ще попереду, поки збираються докази невинуватості і звинувачення. Звільнені з-під варти люди до цього кримінальних звинувачень не мали.

Нагадаємо, що за даними Генпрокуратури, від початку масових акцій в Україні, затримали 234 людини

Кореспондент ТСН Світлана Березівська.

Повʼязані теми:

Наступна публікація