Житель Києва хоче відсудити в Київенерго 50 тисяч грн за понівечене "гейзером" авто

Житель Києва хоче відсудити в Київенерго 50 тисяч грн за понівечене "гейзером" авто

Фото: Фото Антон Страшко/ТСН

За останній тиждень у центрі Києва сталося дві масштабні аварії.

50 тисяч гривень - таку суму хоче відсудити у Київенерго житель столиці, чиє авто побило камінням та водою через прорив на магістралі, йдеться у сюжеті ТСН.16:45.

За останній тиждень у центрі Києва сталося дві масштабні аварії - в обох випадках водяний стовп сягав двадцяти метрів. Комунальники усе це пояснюють плановими гідравлічними випробуваннями і зупинятись не збираються.

Тиждень тому кросовер Артура Галанзовського опинився в епіцентрі прориву на Либідській – у нього вибиті шибки та витягнуті сидіння, аби можна було висушити підлогу. Каміння розтрощило двері та капот, вода залила всю електроніку. Ремонт оцінили у 50 тисяч гривень.

"За обіцянками Київенерго про відшкодування нічого не відбувається – тому ми подаємо колективний позов до суду. Суд – це мінімум півроку, тягучка, за ці гроші доведеться поборотися, якщо чесно", - каже Галанзовський.

Під комунальний "гейзер" разом із машиною Артура потрапили іще сім автівок. Серед них і маршрутка водія Миколи.

Подавати позов на Київенерго Микола не став - не вірить в успіх справи. Так і їздить із тріснутим склом. І намагається вгадати, де комунальники підвищать тиск наступного разу.

Поблизу перехрестя Пушкінської та Прорізної, де бив гейзер вчора, уже новий асфальт. Шматки старого, який розлітався разом із водою, ще можна побачити на сусідньому газоні. Причину аварії комунальники назвали одразу – випробування.

На вході у Київенерго, яке проводить гідравлічні випробування, демонструють мультики на великому екрані. Про гарячу воду і опалювальний сезон. Підготували комунальники і кіно про випробування. Щоправда, без 20-метрових фонтанів.

"У розпал гідравлічних випробувань у різних районах міста може статися до 100 проривів на день", - попереджають у анімації комунальники.

Керівництво компанії пояснює - труби спеціально навантажують, щоб точно прорвало сьогодні, а не імовірно взимку.

Житель столиці хоче відсудити у "Київенерго" 50 тисяч гривень

Житель столиці хоче відсудити у "Київенерго" 50 тисяч гривень

На мапі магістралей столиці, що знаходиться у заступника техдиректора в кабінеті видно, що ходити і їздити спокійно не можна жодною великою вулицею. Випробування у центрі триватимуть іще тиждень, далі на черзі - спальні райони.

Аби дістатися труби, що прорвала на Пушкінській, комунальники почали різати асфальт лише сьогодні. Під землею - іржаві труби. Магістраль, де був прорив, залатають уже завтра. А потім за правилами іще раз дадуть воду із підвищеним тиском.

Кореспондент ТСН Олександра Мітіна

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація