Згорілий у центрі Києва ресторан "Аура" перетворився на смердючий смітник

Згорілий у центрі Києва ресторан "Аура" перетворився на смердючий смітник

Злочинців, які влаштували пожежу в "Аурі", досі не затримали

Власника закладу не можуть знайти півроку.

Згорілий елітний заклад біля арки Дружби народів досі ніхто не почистив. Хоча пройшло вже більше півроку, як столичний ресторан "Аура" підпалили, пише Комсомольская правда в Украине.

Ресторан сьогодні являє похмуре видовище: зсередини видніються вигорілі зали, зовні - бите скло і фрагменти згорілої обшивки. Але головне, від ресторану дуже смердить. Запах добре відчувається на оглядовому майданчику зверху.

За словами токсикологів, сам запах не несе шкоди оточуючим, але може негативно позначитися на здоров'ї громадян.

"У людей схильних до різкої зміни настрою такий запах може викликати напади психозу", - говорить головний токсиколог МОЗу Борис Шейман.

Столичне управління з благоустрою, як з'ясувалося, може прибрати територію лише навколо закладу.

"Почистити зсередини ми не маємо права, оскільки це приватна територія. Потрібно вручити господареві припис, але його немає на місці, - розповіли в управлінні благоустрою. - До речі, власникам "Аури" вже набіг штраф 1,7 тис гривень за неприбрану територію. Більше оштрафувати не можуть".

У столичному управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій рекомендують писати заяву в міліцію. В заяві потрібно вказати, що згорілий ресторан доставляє дискомфорт відпочиваючим.

До речі, злочинців, які влаштували пожежу в "Аурі", досі не затримали, справа розслідується.

"У власників ресторану, скоріше всього, не було документів на відкриття закладу, - вважає президент Асоціації ресторанів України, директор компанії "Ресторанний консалтинг" Ольга Насонова. - В тій парковій зоні, де знаходиться "Аура", легально отримати документи на відкриття ресторану практично неможливо".

Нагадаємо, 23 листопада в приміщення закладу увірвалася група невідомих, які облили все бензином і підпалили. В результаті пожежі загинули дві працівниці ресторану.

Зруйнований вогнем ресторан "Аура" перетворюється на смітник

Зруйнований вогнем ресторан "Аура" перетворюється на смітник

Повʼязані теми:

Наступна публікація