Заступник Кличка розповів, коли з Києва почнуть зникати маршрутки

Заступник Кличка розповів, коли з Києва почнуть зникати маршрутки

Київські чиновники прогнозують, що кількість маршруток в столиці зменшиться на 40% / Фото: УНІАН

Натомість їх замінить багатомісний громадський транспорт.

Київські чиновники прогнозують, що кількість маршруток в столиці зменшиться на 40% за два роки, а замінять їх нові багатомісні автобуси, тролейбуси й трамваї.

Про це розповів заступник мера з транспортних та інфраструктурних питань Ілля Сагайдак в інтерв'ю Лігабізнесінформ.

"Наша мета – щоб маршрутки зникли. Зараз вони займають перше місце у місті за обсягами перевезень: щоденно вони перевозять близько 1,5 мільйона осіб", - розповів заступник Кличка.

За його словами, зараз тривають переговори зі Світовим банком й Міжнародною фінансовою корпорацією, які можуть кредитувати приватний бізнес для купівлі транспорту.

"Згідно зі сценарієм А, необхідно закупити 35 тролейбусів, 220 автобусів і 63 трамваї. Ми починаємо переговори з ринком про те, хто зможе самостійно оновити транспорт. У вимогах конкурсів на розподіл нових маршрутів будуть прописані вимоги до рухомого складу. Після впровадження сценарію А кількість маршруток у Києві скоротиться на  40%", - зазначив Сагайдак, додавши ,що це займе близько двох років.

Також міська влада розробляє сценарій В, де акцент зроблено на виділені лінії для автобусів, тролейбусів чи трамваїв.

"Дотримання правил буде контролюватися камерами, і порушники автоматично отримають штраф. Можливо, в'їзд на смугу буде обмежено фізично", - розповів Сагайдак.

Водночас заступник Кличка зауважив, що піднімати тарифи на проїзд у Києві не планують, але мають намір запровадити автоматизовану систему оплати проїду у всіх видах транспорту.

Нагадаємо, в березні на сайті Київської міськдержадміністрації з'явилась петиція, у якій активісти вимагають замінити маршрутки на автобуси та електротранспорт

Повʼязані теми:

Наступна публікація