Запах газу, що поширився трьома районами Києва, добре відчули астматики та алергіки

Запах газу, що поширився трьома районами Києва, добре відчули астматики та алергіки

Астматики та алергіки краще за інших відчули запах газу / Фото: kpravda.com

Люди жаліються, що від запаху газу у них розболілася голова.

Витік газу, що стався сьогодні ввечері і добре відчувався у Святошинському, Соломянському, Шевченківському районах, не несе загрози здоров'ю життя киян.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко під час екстреного засідання постійної комісії з техногенно-екологічної безпеки, що було скликано вчора о 22.15.

"Витік відбувся під час технологічної операції заправки одорантом на газорозподільній станції за межами Києва, але через вітер запах стало відчутно трьох районах Києа. Однак, одорант не є токсичним. Це речовина, яка надає запах природному газу для того, аби його можна було відчути, адже сам газ запаху не має", - прокоментував  Анатолій Голубченко та додав, що причини витоку одоранту вивчатиме комісія Держпромнагляду.

За словами Голубченка, ніякої загрози для мешканців міста та області не існує, а Департаментом охорони здоров'я жодних випадків отруєння газом зареєстровано не було.

Щоправда, у соцмережах кияни жаліються, що через сморід у них почала боліти голова. Особливо різкий запах хімічної речовини одорант відчули алергіки та астматики.

Нагадаємо, сьогодні ввечері кияни відчули різкий запах газу на вулиці. Як стало згодом відомо, запах з'явився через експерименти в селі Хотів, що розташоване у Києво-Святошинському районі (неподалік від Борщагівки).

Повʼязані теми:

Наступна публікація