Залитий коньяком атестат і величезні рахунки в ресторанах: як гуляли київські випускники

Залитий коньяком атестат і величезні рахунки в ресторанах: як гуляли київські випускники

Залитий коньяком атестат і величезні рахунки в ресторанах: як гуляли київські випускники

У столиці випускний обійшовся батькам у не менше, ніж чотиризначні суми.

Українські старшокласники відгуляли випускний вечір. Попереду в них іще зовнішнє незалежне тестування, але атестати – вже на руках, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Мистецький Арсенал" в Києві. Саме його один зі столичних ліцеїв обрав для вручення дипломів. Тут зазвичай проводять виставки та покази українських тижнів моди. Парковку заповнюють дорогі авто.

"У нас завжди не в школі. У нас, на жаль, немає актової зали такої, щоби вмістити всіх бажаючих, всіх гостей", - пояснила заслужений учитель України Наталія Богомолова.

До урочистостей готувалися по-різному. Випускниця Поліна вирішила не обмежуватись однією сукнею.

"Другу сукню на другу частину я вибрала у вересні. А цю – місяць тому буквально", - зізналася випускниця Поліна Котряга.

Як українські школярі відзначали свій випускний вечір

Як українські школярі відзначали свій випускний вечір

"Насправді не так довго, як дівчата. Зачіска, костюм, так – по мінімуму. До випускного, може, годину. Не більше", - розповів про своє приготування випускник Дмитро Бабійчук.

Про плани на майбутнє говорять неохоче – головне, мовляв, кудись вступити. Бажано – за кордоном.

Ледве стримує сльози Анатолій Гриценко. Колишній міністр оборони знімає на мобільний, як його син Гліб несе на руках першокласницю на лінійці столичного 100-ліцею.

Перед камерою ТСН політик хизується – у його сина найвищий середній бал атестату. "Золота медаль. Працював. Мріє стати хіміком. Виробляти ліки, які будуть рятувати життя людям. Професія людяна. Чесна", - каже політик.

На святкування, зізнається, витратили небагато. "Наш клас – не такий мажорний. Тому шукали варіанти, щоб можна було вкластися десь в межах 2 тисяч гривень", - розповів він.

Молодша донька приготувала для брата-випускника особливий подарунок. "Малюнок намалювала. Маслом. Гніздечко, три пташечки, я, мама та тато. Це як символ, що ми завжди будемо чекати на нього вдома", - розповіла вона.

Неформальна частина всіх випускних відбувалася переважно в ресторанах. Там гуляння тривали до ранку. ТСН зустрічає молодь із різних шкіл на оглядових майданчиках столиці. Веселих та напідпитку.

"Добре відсвяткували. Трохи пили просто. В 6 тисяч гривень обійшлося. Якщо батьки не заберуть, то будемо продовжувати", - кажуть випускники.

Нетверезих учнів від камери ховають вчителі. Скаржаться, що довгоочікуваний світанок зіпсував туман.

А один парубок із 36-ї школи демонструє свій атестат. До світанку він не дожив. "У коньяку. Забув закрити. Кинув у портфель. І все", - пояснює він.

У деяких із них попереду ще складання ЗНО. Але в найближчих планах у більшості – відіспатися. "Спочатку спати. А потім – поступати", - кажуть абітурієнти. Близько шостої ранку вчорашні школярі випускають у небо китайські ліхтарики та йдуть додому.

Як уже повідомлялося, цьогорічний випускний вечір у школах батькам обійшовся у круглу суму. По Україні середній чек становив 3000-4000 гривень. Для міст- мільйонників ціна збільшується понад удвічі – 10 тисяч гривень. Це в чотири рази більше у порівнянні з минулим роком.

Тим часом 11-класники харківської школи відмовились од лімузинів та вечірніх суконь заради того, щоб урятувати дітей із хворим серцем. Гроші, що планували витратити на випускну вечірку, вони переказують кардіоцентру. Випускники планують після ЗНО влаштувати скромну вечірку в повсякденному одязі. "Буде ще багато свят. Коли дивилися на цих діток, які хворіли, було шкода. Думки про сукні вже не приходили. Врятувати життя – це вчинок гідний", - каже учениця 11 класу Маша Титченко.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська

Повʼязані теми:

Наступна публікація