Загиблий у Лук'янівському СІЗО мав психічні розлади та сам завдавав собі пошкоджень

Загиблий у Лук'янівському СІЗО мав психічні розлади та сам завдавав собі пошкоджень

Загиблий у Лук'янівському СІЗО мав психічні розлади та сам завдавав собі пошкоджень

Про це заявило керівництво ізолятора.

20-річний затриманий, який напередодні помер у лікарні не приходячи до тями, поступив до Лук'янівського СІЗО з пошкодженнями голови. Про це повідомив на брифінгу начальник ізолятора Олександр Васюк, передає кореспондент ТСН.

"Прибув до ізолятора 5 грудня 2016 року. По прибуттю в нього були зафіксовані ушкодження, а саме – забійна рана лобної та тім'яної частини голови. Також при вивченні матеріалів було встановлено, що 3 грудня від доправлявся працівниками поліції до лікарні, де були ці пошкодження зафіксовані", - повідомив Васюк.

Начальник СІЗО зазначає, що ув'язнений вирізнявся неадекватною поведінкою та його поміщували до спеціальної палати медичної частини з ув'язненими, які також мають розлади психіки.

"29 грудня його вивозили до Центру судово-психіатричних експертиз. У експертизі зазначається: "під час обстеження перебував у психомоторному збудженні, а саме – бився об решітку, падав на підлогу". Після того в нього ще було виявлено синець під оком. А 20 січня його було доправлено до лікарні у зв'язку з різким погіршенням стану здоров'я", - повідомив начальник ізолятора.

Васюк зазначив, що швидку викликали, коли знайшли його без свідомості. При тому, що під час ранкового обходу він був при тямі. Додаткових тілесних ушкоджень виявлено не було. Скарг від ув'язненого на побиття чи інші образи від співкамерників нього не надходило

У СІЗО зазначають, що за фактом відкрито кримінальне провадження, і поліція проведе відповідне розслідування всіх обставин смерті.

Кореспондент ТСН Вікторія Дмитренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація