Загиблий під обвалами будинку у Києві жив на Бесарабці, а гроші заробляв на луганському вугіллі

Загиблий під обвалами будинку у Києві жив на Бесарабці, а гроші заробляв на луганському вугіллі

Фото: Ростилсав Івановський

Один із загиблих - замовник ремонтних робіт. 

Журналісти ТСН з'ясували особи двох загиблих під завалами будинку у центрі Києва чоловіків.

Один із загиблих – приватний підприємець Шалигін Ігор В'ячеславович. Позашляховик Range Rover, який був припаркований біля будинку, що обвалився, за даними джерел ТСН, записаний на матір Шалигіна – Ганну.

Родина Шалигіна володіє квартирою в елітному будинку у центрі Києва – за адресою Бесарабська площа, 5. За нею зареєстрований автомобіль, також вона вказана у даних Мін'юсту щодо засновника фірми ТОВ "Слава плюс", засновником якої є матір загиблого.

Шалигін родом із луганської області – нині окупованого бойовиками міста Антрацит. Батько загиблого – В'ячеслав Шалигін – є засновником низки фірм, однією з яких є ТОВ "Темп ЛТД-А ". За даними, доступними у відкритих джерелах, компанія займається будівельними послугами та добуванням, збагаченням і агломерацією кам'яного вугілля.

Іншим загиблим виявився будівельник із Закарпаття Юрій Химинець. У соцмережах вдалося розшукати його сторінку. Наразі рідні та близькі чоловіка пишуть на його сторінці скорботні коментарі.

Загиблий будівельник був із Закарпаття / Фото: vk.com/Юра Химинець

Його брата Івана також витягли з-під завалів будинку у центрі столиці. Наразі він у важкому стані перебуває у лікарні.

Нагадаємо, увечері 25 лютого в п'ятиповерховому відселеному аварійному будинку у центрі Києва на вулиці Богдана Хмельницького сталося обвалення з п'ятого по перший поверхи. Інцидент трапився під час будівельних робіт із демонтажу внутрішньої стіни.

Дві доби практично без перерви намагалися рятувальники витягти живих із-під завалу 5-поверхового будинку в центрі Києва. 600 надзвичайників, 100 одиниць техніки. Пошук не припиняли навіть уночі, дослухаючись до кожного звуку. Як наслідок – шістьох урятували. Двох – дістали мертвими. Один із них, за даними поліції, – будівельник. Друга жертва – сам замовник ремонтних робіт.

За час рятувальної операції спливли на поверхню скандальні факти про саму споруду. Будинок виявився пам'яткою архітектури й будівельники працювали без жодного дозволу. Сумнівним виявилась і його приватизація, яку пов'язують з іменем Ірини Бойко, дружини екологічного міністра часів Азарова Віктора Бойка. Згідно з держреєстром, квартири та нежитлові приміщення в будівлі належать кільком фірмам, що так чи інакше пов'язані з його родиною.

Повʼязані теми:

Наступна публікація