За сміття чи пікнік у недозволених місцях каратимуть гривнею

За сміття чи пікнік у недозволених місцях каратимуть гривнею

Фото: УНІАН

Як збираються ловити на гарячому недобросовісних відпочивальників іще не зовсім зрозуміло.

До півтори тисячі гривень штрафуватимуть киян, які захочуть відпочити на природі, але розпалять багаття де заманеться замість спеціально обладнаних майданчиків, йдеться в ТСН.19.30.

Але як збираються ловити на гарячому недобросовісних відпочивальників іще не зовсім зрозуміло.

Із невеличкої кімнати пан Олександр оглядає ліси Конча Заспи. Видно йому далеко. Часом камера дотягується і до житлових будинків. Але каже, його завдання - пильнувати чи десь раптом не задимить і не здійметься пожежа.

Всевидющих очей над київськими лісами більшатиме. Поки що такі камери спостережння є лише в Дарницькому та Конча Заспівському лісництвах. Тут кажуть, уже напоготові до шашличного сезону містян. Але про всяк випадок вогнеборці виїжджають іще й на тренування.

Пожежники кажуть, камери їм справді допомагають ефективніше працювати. Торік лише на їхній ділянці в Конча Заспі було зо два десятки пожеж. І винуватці головно - люди. Хоч і довести це вкрай складно.

Мангал із вогнетривкої цегли та лісові меблі - усе для відпочивальників. Аби лиш люди зупинялися на оснащених галявинах. Їх в околицях Києва цього сезону вже до сорока. А якщо люди розпалюватимуть ватру абиде, і смітитимуть до них приїде поліція і оштрафує.

За сміття чи пікнік у незаконних місцях киян каратимуть чималим штрафом

За сміття чи пікнік у незаконних місцях киян каратимуть чималим штрафом

Повʼязані теми:

Наступна публікація