За київськими маршрутками cлідкуватимуть із космосу

За київськими маршрутками cлідкуватимуть із космосу

Встановлення GPS дозволить економити

У столиці відбувся прорив у сфері транспорту.

У київських маршрутках встановили GPS, але це не навігатори, що показують дороги, а пристрої, які стежать за водіями. З 21 серпня це мають зробити усі таксомотори, які не хочуть, щоб їх закрили, — йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У столичних маршрутках немає кондиціонерів, зате встановили GPS. Завдяки ньому відбувається зв'язок маршрутки із космосом і з диспетчерською, звідки все бачить керівництво "Київпастрансу". Завдяки пристрою можна дізнатися про рух машини, графік руху, інтервали в роботі. Програма фіксує щосекунди швидкість машини, зупинку і витратити пального.

Керівник комунального підприємства "Київпастранс" Сергій Литвин каже, що така новинка дисциплінує водія і він не може вкрасти зайве пальне, як раніше. Завдяки економії пального, встановлення GPS можна окупити за 3 місяці.

Однак, приватні перевізники економити не квапляться, показувати відмовляються навіть технічні паспорти. У єдиного, хто наважився, є авто 2005 року, тобто, уже на рік старіше, ніж дозволено в нормативах. Такі маршрутки з 21 серпня мають зникнути, як і всі, хто не встановить GPS. Поки що КМДА нарахувала проблемних 12 маршрутів, і їх уже готуються замінити автобусами.

Нагадаємо, що на Київщині з GPS стежать за машинами даішників та міліціонерів

Кореспондент ТСН Ольга Мальчевська

У Київських маршрутках встановили GPS

У Київських маршрутках встановили GPS

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація