З "Жулян" намагалися вивезти до Ірану комплектуючі до зброї та авіаційної техніки

Зі слів екіпажу, ящики, нібито, містять ремонтний комплект для літака та не обліковані у бортовому журналі через неуважність.

Учора ввечері, 19 січня, у пункті пропуску "Жуляни" прикордонники виявили у багажному відділенні літака, який здійснював рейс до Ірану, комплектуючі до зброї та авіаційної техніки.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Зазначається, що увагу прикордонного наряду привернули 17 ящиків із вантажем, що не мали жодних товаросупровідних документів та не були внесені до бортового журналу судна.

Зі слів екіпажу, ящики, нібито, містять ремонтний комплект для літака та не обліковані у бортовому журналі через неуважність.

"В результаті, під час спільного огляду у 3-х ящиках виявлено комплектуючі, які, скоріш за все, належать до складових протитанкового керованого ракетного комплексу "Фагот". У решті ящиків містилися комплектуючі до літаків", – йдеться у повідомленні.

Наразі триває експертиза обладнання. За фактом виявлення предметів військового призначення направлено повідомлення до СБУ щодо реєстрації в Єдиному реєстрі досудових розслідувань ознак злочинів передбачених ст. 201 КК України (контрабанда) та ст. 333 КК України (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю).

Нагадаємо, у пункті пропуску "Жуляни" прикордонники затримали 34-річного громадянина Узбекистану, якого розшукував Інтерпол. Зазначається, що чоловіку на батьківщині загрожує до 15 років позбавлення волі за розкрадання коштів у великих розмірах. Затриманого передали представникам Національної поліції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація