З автовласників хочуть брати гроші за паркування машин у дворах Києва

З автовласників хочуть брати гроші за паркування машин у дворах Києва

На зібрані кошти в Київраді хочуть будувати багатоповерхові паркінги / Фото: Коментарі

У Київраді пропонують зобов'язати власників авто платити по 10 гривень в день.

Депутат Київради Юрій Булгаков пропонує брати плату зі всіх автовласників, які ставлять машини в дворах та на тротуарах, у розмірі 10 гривень щодня. Про це депутат повідомив на засіданні тимчасової комісії Київради щодо вирішення проблем з парковкою, членом якої він є.

Читайте також: Українським водіям підготували нові штрафи за паркування

"Є соціальна несправедливість. Ми повинні створити такі умови, щоб паркуватися на прибудинковій території було невигідно", - цитує Булгакова "Столична нерухомість".

За словами депутата, на зібрані з автовласників кошти, можна буде будувати багатоповерхові паркінги і облаштовувати прибудинкові території. Булгаков також повідомив, що з більш ніж 1 млн зареєстрованих автомобілів у столиці, лише 300 тис. автовласників офіційно платять за парковку або мають гаражі. Інші ж 700 тис. залишають свої автомобілі на тротуарах та у дворах, де знищують газони і заважають проїзду пожежних і "швидких".

Читайте також: Українці масово відмовляються платити за паркування без паркоматів

У той же час, депутат не уточнив, хто буде займатися збором коштів за паркування у дворах, сказавши тільки, що механізми реалізації ідеї треба ще продумати.

Нагадаємо, раніше столичні депутати схвалили план розвитку парковок.

Повʼязані теми:

Наступна публікація